1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Zeytinburnu'nda PKK - halk gerginliği
Zeytinburnu'nda PKK - halk gerginliği

Zeytinburnu'nda PKK - halk gerginliği

PKK lehine slogan atan gruba müdahale eden polise tepki gösteren mahalle sakinleri BDP ilçe binasına yürüdü.

A+A-

İstanbul Zeytinburnu'da PKK lehine sloganlar atan, işyerlerine zarar veren grup polis tarafından dağıtılırken, duruma tepki gösteren aralarında ülkücülerin de bulunduğu mahalle sakinleri BDP ilçe binasına yürüdü.

ÇÖP KONTEYNERINI ATEŞE VERDİLER

Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi'nde terör örgütü yandaşı bir grup, BDP İlçe Teşkilatı önünde toplanarak eylem yaptı. Grup çöp konteynerlarını sokak ortasına sürükleyerek ateşe verdi. Terör örgütü PKK lehine slogan atan gruba polis gaz bombası atarak müdahale etti.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

DÜKKANLARIN CAMLARINI KIRIP ATM'LERE ZARAR VERDİLER

Polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara kaçan grup, çevredeki apartman ve dükkanların camlarını kırdı, bazı bankaların ATM makinelerine de zarar verdi.

SOPALI VE SATIRLI KOVALAMACA

Gruba mahalle sakinleri tepki gösterirken, Türk Bayrakları açarak terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. Taraflar arasında zaman zaman sopalı ve satırlı kovalamaca yaşandı.

Polisin çevredeki geniş güvenlik önlemleri sürerken vatandaşlar dağıldı.

ÜÇ GÜN ÖNCE DE OLAYLAR ÇIKMIŞTI

Zeytinburnu'ndu 3 gün önce de benzer olaylar yaşanmıştı. Geçtiğimiz salı akşamı saat 22.30 sıralarında korsan gösteri yapmak isteyen ve terör örgütü PKK lehine slogan attıkları iddia edilen yüzleri maskeli 15- 20 kişilik grup, Zeytinburnu 58 Bulvar ve Veliefendi Mahallesi'nde bulunan bazı işyeri, banka ve araçlara zarar vermiş, işyeri ve araçlarının zarar gördüğünü gören mahalleli ise, evlerinden aşağıya inerek gruba tepki göstermişti. Mahalleli ile grup karşı karşıya gelince gerginlik yaşanmış, mahalleli ara sokaklarda grubu kovalamaya başlamıştı. Yaşanan kovalamacada 18 yaşından küçük olduğu öğrenilen bir çocuk, kalabalığın arasında kalmış ve Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne sığınmıştı. Derneğin önünde bekleyen yaklaşık 100 mahalleli, çocuğun kendilerine verilmesini istemiş, slogan atıp tekbir getirmişti. Sokağın iki girişine barikat kuran polisler, yoğun güvenlik önlemleri altında çocuğu binadan çıkarıp polis merkezine götürmüş, bunun üzerine mahalle halkı da dağılarak evlerine gitmişti.

Bu haber toplam 1712 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.