1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Zokora: Emre ırkçılık yaptı
Zokora: Emre ırkçılık yaptı

Zokora: Emre ırkçılık yaptı

Trabzonsporlu Zokora, karşılaşmanın ardından gündeme oturacak bir açıklama yaptı.

A+A-

Fildişi Sahilili oyuncu, "Emre Belözoğlu bana 'Pis zenci' diye hakaret etti. Bunu kabullenemiyorum" dedi.

IRKÇI SÖYLEM İDDİASI

Maçın ilk yarısında Emre Belözoğlu ile gerginlik yaşayan Didier Zokora, Fenerbahçeli oyuncunun kendisine "ırkçı" söylemlerde bulunduğunu söyledi.

"PİS ZENCİ"

Zokora şunları söyledi:

"Emre bana 'Pis zenci' diye hakaret etti. Bu gerçekten utanç verici bir şey. Yobo ve Sow ile aynı takımda oynayan bir kişinin böyle konuşması kabul edilemez. Tenimizin rengi ne olursa olsun, hepimiz bu işten para kazanıyoruz. Rakibinize onun ten rengi üzerinden hakaret edemezsiniz. FIFA, UEFA ve medyanın ırkçılığa karşı kampanyaları var. Başıma gelen bu olayın ırkçılığa karşı kampanyalara örnek olacağını düşünüyorum. Hayatımda ilk kez başıma geldi. Kabullenemiyorum."

EMRE: SÖYLEMİŞ OLABİLİRİM

Zokora'nın iddiasının ardından LİG TV'ye telefonla bağlanan Emre Belözoğlu şunları söyledi: "Maçın içerisinde tansiyon yükseldiğinde birbirimize bazı kötü sözler söyledik. Zokora'nın kastettiği o sözleri de söylemiş olabilirim. Ama o da bana ana-avrat küfretti. Benim sözlerim de aptalcaydı. Onun bana ana-avrat küfürleri de aptalcaydı. İkinci yarının ortasında özür diledik birbirimizden. Hata varsa ikimizde de vardır. Bu kelimeyi sarf ettiysem özür dilerim. Ama maç sonu bunları televizyonlara söylüyorsa, ortada art niyet ararım. O da benden özür dilesin. O kelime ağzımdan çıkmış olabilir. Net olarak hatırlamıyorum."

YOBO İLE DE GERGİNLİK YAŞAMIŞTI

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, İngiltere'nin Newcastle United ekibinin formasını giyerken de "ırkçılık" suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Hem de şimdiki takım arkadaşı Yobo ile... Emre, o dönem Everton forması giyen Yobo'ya "ırkçı" söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle sorgulanmış fakat suçsuz bulunmuştu.

Bu haber toplam 3414 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.