1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. 15 bin kaçak hobi bahçesi var ama...
15 bin kaçak hobi bahçesi var ama...

15 bin kaçak hobi bahçesi var ama...

Gölbaşı’nda yasal olmayan sayıları yaklaşık 15 bin geçen hobi bahçelerinden, hobi bahçelerinde depremzede ağırlamak için belediyeye başvuru sayısının ise gün sonu itibariyle 100’ü bile geçmediği öğrenildi.

A+A-

Gölbaşı’nın dört bir yanında vatandaşlar evlerini, otellerini, yurtlarını, varını yoğunu depremzedeler için seferber etti. Gölbaşılı vatandaşlar sosyal medya hesaplarından depremzedelere evlerini açtıklarını anlatan mesajlar paylaştı.

 

Evi boşta olan bir çok vatandaş, evlerinin elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini yaptırarak evlerinde depremzedelerini ağırlamaya başladı.

 

Öte yandan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı'nda hobi bahçesi bağ-bahçe evi bulunan vatandaşlara 'Depremzedelere kapılarınızı açın' çağrısı yaptı. Başkan Şimşek’in çağrısının ardından Gölbaşı Belediyesi internet sitesinde bir başvuru bölümü oluşturuldu.

 

15 BİN KAÇAK HOBİ BAHÇESİ VAR BAŞVURU YÜZ’Ü BİLE GEÇMEDİ

 

Gölbaşı’nda yasal olmayan sayıları yaklaşık 15 bin geçen hobi bahçelerinden, hobi bahçelerinde depremzede ağırlamak için Gölbaşı Belediyesi’ne başvuru sayısının ise gün sonu itibariyle 100’ü bile geçmediği öğrenildi.

 

YÜZSÜZLÜKTE SINIR YOK

 

Hobi bahçelerinde elektrik su olmayan bazı uyanıklar ise durumu fırsata çevirmek için yüzsüzlükte sınır tanımadı Bazı sözde uyanık hobi bahçe sahipleri hobi bahçelerine elektrik su bağlanması halinde depremzedeleri  bahçelerinde ağırlayabileceklerini aktardılar.

 

BAŞKAN ŞİMŞEK ÇAĞRI YAPMIŞTI

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, yapılan yardımların yanında depremzedeleri Gölbaşı’nda konuk etme önerisi getirmişti. 10 ilde yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarabilmek ve zorlu kış koşullarındaki konaklama sorununa çare olmak için Gölbaşı’nda bağ-bahçe evleri olanlara seslenen Ramazan Şimşek, “Depremzede vatandaşlarımızı 6 ay süreyle bağ-bahçe evlerimizde konuk edelim.” Demişti.

Bağ bahçelerinde depremzedeleri ağırlamak isteyen gönüllüler Gölbaşı Belediyesi’ne şahsen, telefonla yada https://www.ankaragolbasi.bel.tr/gun-birlik-gunudur adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3861 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum