1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 2. ULUSLARARASI ŞEFİKA KUTLUER FESTİVALİ
2. ULUSLARARASI ŞEFİKA KUTLUER FESTİVALİ

2. ULUSLARARASI ŞEFİKA KUTLUER FESTİVALİ

İlki geçen yıl düzenlenen “Uluslararası Şefika Kutluer Festivali”nin ikincisi, 24 Eylül Cumartesi günü başlayacak.

A+A-

İlki geçen yıl düzenlenen “Uluslararası Şefika Kutluer Festivali”nin ikincisi, 24 Eylül Cumartesi günü başlayacak. Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle gerçekleştirilecek festival,  27 Ekim 2011 tarihine kadar devam edecek.   

“Sihirli Flüt” adıyla tanınan dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer adına düzenlenen festivale; İsviçre’den Festival Strings Luzerne Oda Orkestrası, Fransa’dan Le Mans Senfoni Orkestrası, Rusya’dan Kremlin Oda Orkestrası, Çin’den Jilin Geleneksel Çin Orkestrası, İngiltere’den Londra Senfoni Orkestrası gibi dünya çapındaki orkestralar katılacak.   

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de tanıtım, afiş, konaklama, ulaşım gibi çeşitli destekler verdiği uluslararası festival, Ankara Resim ve Heykel Müzesi Konser Salonu’nda 24 Eylül’de Şefika Kutluer ile Fransız Le Mans Senfoni Orkestrası’nın birlikte seslendirecekleri açılış konseriyle başlayacak.

 

-“ANKARA’DA YAŞAMAKTAN ÇOK MUTLUYUM. ESKİYE GÖRE ÇOK YEŞİLLENDİ, PARKLAR ÇOĞALDI”

 

Ankara'da doğduğunu, çocukluğunun Cebeci’de geçtiğini anlatan sanatçı Kutluer, “Ankaralı olmakla gurur duyuyorum. Burası Anadolu’nun göbeği ve ben Anadolu çocuğu olmanın çok büyük bir ayrıcalık olduğuna inanıyorum. Bu toprakların tarihsel zenginliği dünyanın hiçbir yerinde yok. Kültür Türkiye’ye Ankara’dan yayıldı. Böyle festivaller çok önemli. Ankara seyircisi çok bilinçlidir, seçicidir, kaliteli programlara mutlaka katılır” dedi.

Tüm dünyayı gezdiğini ama Ankara dışında hiçbir kentte yaşamayı düşünmediğini belirten Kutluer, “Ankara’da yaşamaktan çok mutluyum. Eskiye göre çok yeşillendi, parklar çoğaldı. Altınpark’ta eşimle dolaşmayı çok seviyorum” diye duygularını dile getirdi. 

 

-“ÜNLÜ MÜZİSYENLER ANKARA YEMEKLERİNE BAYILDI”

Bugüne kadar dünyada edindiği müzik çevresinin  avantajlarını kullanıp en kaliteli orkestraları Ankara seyircisiyle buluşturmak ve kalite çıtasını yükseltmek istediğini ifade eden Şefika Kutluer, “Bunu kendime Ankara’da doğan bir sanatçı olarak görev addettim” dedi.

Geçen yıl Ankara’ya gelen yabancı müzisyenlerin; gerçekten çok mutlu olduklarını, seyircinin tutkusu ve sanatçıyla bütünleşmesinin onları çok etkilediğini, başka hiçbir yerde bulamayacakları bir Türk misafirperverliğini Başkent Ankara’da yaşadıklarını her yerde anlattıklarını gururla açıklayan sanatçı Şefika Kutluer, “Ankara yemeklerine ve bizim yemek kültürümüze de bayıldılar” dedi. 

 

-4 EKİM’DE “SOMALİ’YE YARDIM KONSERİ”…

Ankaralı sanatseverlerin dünyaca tanınmış birçok klasik müzik sanatçısıyla ilk kez buluşacağı uluslararası Şefika Kutluer Festivali’nde 27 Ekim tarihine kadar 7 görkemli konser verilecek.

Türkiye’nin Doğu ile Batı arasında köprü olma özelliğinin festivale “Doğu Batı ile Buluşuyor” ana temasıyla yansıdığını belirten Başkentli sanatçı Kutluer; 30 Eylül’deki konserde Mevlana’nın doğum günü anısına 3. Murad’ın “Uyan Ey Gözlerim”  ilahisini seslendireceklerini, 4 Ekim’de ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Rusya’dan gelen Kremlin Oda Orkestrası’yla muhteşem bir konser vereceklerini ve tüm gelirin Somali’ye gönderileceğini vurguladı.

Festivalle ilgili bilgilere Hata! Köprü başvurusu geçerli değil.web adresinden de ulaşılabiliyor.

Bu haber toplam 3672 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.