1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. 60 yaş üzerindeki kişilere eğitim
60 yaş üzerindeki kişilere eğitim

60 yaş üzerindeki kişilere eğitim

Büyükşehir Belediyesi'nin, Cinnah Caddesi'nde bulunan ve genellikle 60 yaş üzerindeki, "öğrenmenin yaşı yok" diyenlerin tercih ettiği ve bilgisayar, akıllı telefon kullanımını gibi teknolojik bilgilerin verildiği Bilgi Erişim Merkezi, yoğun ilgi görüyor.

A+A-

Kırkpınar Alt Geçidi’nde ücretsiz aldıkları kurslarla, temel bilgisayar programlarını kolaylıkla kullanan 60 yaş üstü üyeler, tablet ve akıllı telefonlarıyla, popüler sosyal medya platformlarını ve internet uygulamalarını kullanmayı da öğreniyor.

  Yetkililer, kursların, 7’den 70’e tüm vatandaşlara açık olduğunu, ancak Merkez'i, özellikle 60 yaş üzerindeki emeklilerin ve ev hanımlarının tercih ettiğini ifade ettiler. Merkez’deki kurslara katılan teknoloji meraklısı vatandaşlar, torunlarıyla ve yakınlarıyla görüntülü konuşuyor,  internet üzerinden haberleri okuyor, sosyal medyanın inceliklerini öğreniyor. Sosyal paylaşım sitelerinin popüler uygulamalarını da kurslar sayesinde yakından takip eden üyeler, bol bol fotoğraf çektirip, takipçileriyle paylaşıyor.

 Bilgisayarla ilgili temel programları, verilen kurslarda öğrenen üyeler, "öğrenmenin yaşı yok" diyerek, “bilgi çağı”na ayak uydurmanın zevkini çıkartıyor. Merkezde verilen kursların yanı sıra üyeler için ücretsiz pek çok seminer, gezi, turnuva ve sergi de düzenleniyor.

 

-“HEM ÖĞRENİYOR HEM GEZİYORLAR”

Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi'nde, derslerin yanı sıra çok çeşitli geziler de düzenleniyor. Her ay periyodik olarak 2 kez Devlet Tiyatrolarına giden üyeler, sinema günlerinin yanı sıra önemli gün ve haftalarda düzenlenen seminerlere katılıyor. Merkez bünyesinde, kent içinde ve dışında tarihi ve turistik yerler ile müze, kurum, park ve buna benzer birçok yere de geziler gerçekleştiriliyor. 

 

Bu haber toplam 1692 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.