1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ABD elçiliğine baskın
ABD elçiliğine baskın

ABD elçiliğine baskın

Suriye'de Esad yanlıları ABD elçiliğini bastı

A+A-

Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad'ın yandaşlarının başkent Şam'daki ABD Büyükelçiliği'ne girdiği bildirildi. Reuters'a konuşan diplomatlar, Esad yanlılarının zorla elçiliğe girdiğini söyledi. Aynı zamanda Fransız Elçiliğini de basan göstericilere Fransız güvenlik görevlileri ateş açtı..

Protestocular, ABD ve Fransa elçiliklerine Suriye bayrağı astıktan sonra dağıldılar. Ayrıca Fransız güvenlik görevlilerinin gerçek mermi kullandıkalrı iddia edildi.

Reuters ajansı, Şam'daki diplomatlara dayandırdığı haberinde Esad yanlılarının ABD Büyükelçiliği'ne zorla girdiklerini ifade etti. Ajans daha sonra geçtiği ikinci bir haberde protestocuların binadan uzaklaştırıldığını söyledi. Arap yayın organları da göstericilerin elçilik binasının camlarını kırdığını ve Suriye bayrağı astıklarını belirtti. Görgü tanıkları, eylemcilerin büyükelçilik binasının duvarına da ayrıca ABD Büyükelçisi'ne hakaret eden grafitiler çizdiklerini söyledi.

Reuters, yine diplomatlara dayandırdığı haberinde göstericilerin Fransız Büyükelçiliği binasına da girmek istediklerini ve güvenlik güçleri ile protestocular arasında arbede çıktığını duyurdu. Çıkan arbede de Fransız Büyükelçiliği'nin güvenlik görevlililerinin göstericileri dağıtmak için gerçek mermi kullandıkları bildirildi.

HAMA ZİYARETİ PROTESTO EDİLDİ

ABD Büyükelçisi Robert Ford ve Fransa Büyükelçisi Eric Chevallier, geçtiğimiz hafta içerisinde Suriye'deki protestoların özellikle yoğunlaştığı Hama kentini ziyaret etmişti.

Bu ziyaret, özellikle Esad yanlılarında büyük tepkiye yol açmıştı. Bugün Esad yanlıları, Hama ziyaretini protesto etmek amacıyla her iki büyükelçilik önünde eylem düzenliyordu.

AP ajansı, kısa bir süre önce geçtiği haberinde Fransız Büyükelçiliği güvenlik görevlililerinin protestocuları uzaklaştırmak için havaya ateş açtığını bildirdi. Ayrıca, protestocuların ABD Büyükelçiliği'ne yaklaştırılmadığı da ifade edildi.

Bu haber toplam 1522 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.