1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Açlığın sembolü haline gelen bebek ölümü yendi
Açlığın sembolü haline gelen bebek ölümü yendi

Açlığın sembolü haline gelen bebek ölümü yendi

Afrika’daki açlığın sembolü haline gelen Minhaj bebek ölümü yendi

A+A-

Somalili 7 aylık Minhaj Gedi Ferah bebek 10 gün önce ailesi tarafından Kenya'daki yardım kampına getirildi. Kamptaki doktorlar ve ailesi Somali'den Kenya'ya ulaştırılana kadar çok kötü beslenmiş olan Minhaj bebeğin açlıktan öleceğinden endişeliydi.

KITLIĞIN BELGESİ

Doğu Afrika'daki açlığı dünyaya duyurmaya çalışan Reuters ve Associated Press gibi uluslararası haber ajansları, ölümün pençesindeki Minhaj bebeğin kıtlığın belgesi niteliğinde fotoğraflarını abonelerine servis etti. Minhaj bebeğin açlıktan bitkin düşmüş halde ağlarken çekilen fotoğrafları yüzlerce gazete tarafından Afrika'daki açlığın sembolü olarak yayımlandı.

TOPARLANMAYI BAŞARDI

Ancak Somalili bebek 10 gün gibi kısa bir sürede tüm dünyayı şaşırtacak şekilde toparlanmayı başardı. Kampa getirildiğinde yaklaşık olarak 3 kilogram ağırlığında olan Minhaj bölgedeki hastanede yapılan son ölçüme göre 3 kilogram 800 gram ağırlığa ulaştı. Doktor John Kiogora, Minhaj'ın hâlâ olması gereken ağırlıkta olmadığını ama hayati tehlikeyi atlattığını ve durumunun günden güne iyiye gitmeye devam ettiğini söylüyor.

DİĞER ANNELERİ DE SEVİNDİRDİ

Minhaj bebeğin hayata tutunması annesi Asya Dagani kadar çocukları açlıkla mücadele eden diğer Afrikalı anneleri de sevindirdi

Bu haber toplam 1748 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.