1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. AK Parti BDP görüşmesi sona erdi
AK Parti BDP görüşmesi sona erdi

AK Parti BDP görüşmesi sona erdi

Ak Parti ve BDP'li yöneticiler, dün yaptıkları toplantının ardından bugün yeniden bir araya geldi.

A+A-

Ak Parti ve BDP temsilcileri dün bir araya gelmiş, görüşmenin ardından yapılan açıklamada, karşılıklı olarak sunulan önerilerin değerlendirileceği açıklanmıştı.. Görüşme sonrası açıklama yapan Gültan Kışanak "Yetkili organlarımız karar verecek" dedi. "Size olumlu ve olumsuz bir cümle kuramayacağım.. Niyet düzeyinde olumlu olsa da pratikte henüz önümüzü göremiyoruz." diyen Kışanak, "Her şart ve koşul altında demokratik siyaset bizim için vazgeçilmezdir" dedi.

ÇOBANIN NİYETİ OLSA..

AK Parti grubuna sunduğumuz metne herhangi bir itiraz olmadı diyen Kışanak, iktidara atasözüyle yüklendi. "Anadolu'da çok güzel bir atasözü var; Çobanın niyeti olsa tekeden süt çıkarır" dedi.

DEMİRTAŞ: YEMİN EDEBİLİRİZ

Ankara'da heyetler görüşürken BDP Grup Başkanı Demirtaş, Diyarbakır BDP İl Başkanlığında yapılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Toplantısı öncesi gazetecilerin BDP'li milletvekillerinin andiçmemesi konusunda Ak Parti ve BDP'li yöneticilerin görüşmesiyle ilgili sorusunu şöyle yanıtladı: “Görüşlerimizi illetik, kendileri de görüşlerini illetti. Arkadaşlarımız görüşüyor, bizler de görüşmenin sonucunu bekliyoruz. Protokol, mutabakat tartışılan konular. Bizim beklentilerimiz var. AKP grubunun, partisinin ve iktidarının bir bütün olarak parlamentoyu barış ve demokrasi için yeni bir anayasa için uzlaşma içerisinde işletebileceğine, çalıştırabileceğine ve bizim bu taleplerimize karşılık demokratik bir yaklaşım sergileyebileceğine dair bir tutum ortaya çıkarsa olağanüstü bir Meclis toplantısıyla da yemin ederiz, ilk toplantıda da yemin edebiliriz. Dolayısıyla biz yeminden kaçmıyoruz, yemini protesto etmiyoruz. Biz, bu zihniyetin değişmesi için mücadele ediyoruz.”

Bu haber toplam 1619 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.