1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ali İhsan Güçlü'den Ortak Akıl çağrısı
Ali İhsan Güçlü'den Ortak Akıl çağrısı

Ali İhsan Güçlü'den Ortak Akıl çağrısı

Gölbaşı Belediyesi Mayıs Ayı 2.olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Söz hakkı alan Büyük Birlik Partisi Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü konuşmasında Kent Konseyi’nin önemine değindi.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi Mayıs Ayı 2.olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Söz hakkı alan Büyük Birlik Partisi Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü konuşmasında Kent Konseyi’nin önemine değindi.

BBP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü:’’ Kent konseyiyle ilgili bir önerge verildi. Ben naçizane  bununla ilgili birkaç cümle sarf etmek istiyorum. Hepinizin malumu bütün yönetimler iktidara gelip işe başladığı zaman şeffaflıkla, katılımcılıkla, ortak yönetimden, ortak akıldan bahseder. İşte bu ortak aklın, şeffaflığı , katılımcılığın ve istişarenin, bizim geleneksel tabirlerimizle yol olarak yapıldığı zeminin adı kent konseyidir. Şimdi bizim ilçemizde de bir şekilde bu konsey temsil edildi. Hatta bir arada burada bir devlet büyümüz tarafından Gölbaşı’nın kalkınması ve toparlanması adına bir zemin oluşturuldu. Bu zemin bizler için çok kıymetli. Dün de hepiniz burada şahit oldunuz; bazı başkanlık yazıları geldi. Hepinizin malumu ilçemizin, belediyemizin, ülkemizin genel ekonomik sorunları var. Ekonomide bir daralma var. Bunun yanı sıra her ilçenin, bölgenin kendine göre avantajları ya da dezavantajları var.’’ Dedi.

GÖLBAŞI’NDA DA BİZİM ELZEM GÖRDÜĞÜMÜZ BİR ŞEY VAR;

Güçlü ‘’İşte bütün bunların görüşüldüğü, paylaşıldığı Gölbaşı’nda da bizim Büyük Birlik Partisi olarak elzem gördüğümüz bir şey var; burada acil bir ortak akıla ihtiyaç var. İnsanların yan yana gelerek özellikle bu ilçenin marka şehir olması, burada ticaretin, turizmin daha çok gelişmesi ve ilçemizde o her zaman bahsettiğimiz %35 lik genç nüfusun, daha düzgün bir eğitim alarak daha düzgün bir çevrede yetişmesi, gerek yerel yönetim gerek genel yönetimle ilgili her türlü katkıyı sunabilecek bir zemin oluşturmamız lazım. Bakın biz Orta Asta’dan gelmiş bir neslin torunlarıyız. Bugün ülkemizde ki, ilçemizde ki et fiyatları ve hayvancılıkla uğraşan esnafımızın, arkadaşlarımızın durumu ortada. Sadece bizim istirhamımız şu; hepimiz burada meclis üyeleri olarak, çeşitli meclis komisyonlarında görev yapıyoruz, bu komisyonları olması gerektiği gibi çalıştıralım. İnşallah Belediye başkanımız ve yönetici bürokrat arkadaşlarımız da bu komisyonların daha iyi daha verimli çalışabilmesiyle ilgili de bütün alt yapı çalışmalarını bizlere yardımcı olurlar.’’ Dedi.

BÜTÜN MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARIMIN HİÇBİR SİYASİ PARTİ GÖZETMEKSİZİN HİSSETMESİ GEREKİYOR

Güçlü : ‘’ Ulaşmamız gereken bilgi, belge, gidilmesi gereken kurum, kuruluşlar da Gölbaşı Belediyesi kurumsal kimliğini burada bütün meclis üyesi arkadaşlarımın hiçbir siyasi parti gözetmeksizin hissetmesi gerekiyor. İşte bu zeminin ismi adına ne derseniz deyin, Gölbaşı için acil olarak lazım olan zemin budur. Benim sadece son istirhamım bu zemin kurulurken mümkünse -mış gibi değil, gerçekten çalışacağı şekilde gerekirse 3 ay sonra olsun ama bütün ilçedeki en kırsaldaki insanların da en kırsaldaki STK’nın bile görüşünün buraya yansıyacağı şekilde bir yapılanma yapalım. Hiç kimseyi bu organizasyonun dışında bırakmayalım. Katılımcılığı en üst seviyede hissettiğimiz zaman burada hem siyasi parti gruplarının, hem meclis üyelerinin, hem de yürütmenin görevi daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. Özellikle şunu da belirtmek istiyorum, hayatın her aşamasında eğitim sürekli olarak devam ediyor. Bu eğitimi nasıl gençlerimiz için istiyorsak bizler için de istiyoruz. Çünkü bu ilçede bizler de toplumun önüne onların, fikirlerini, dileklerini, taleplerini, itirazlarını ve reddiyetlerini belirtmek üzere buradayız.’’ Dedi.

UMUT EDİYORUZ Kİ BU ZEMİNİ HEP BİRLİKTE KURARIZ

BBP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan son olarak da Gölbaşı’nın marka bir şehir yapmak için mecliste birlik ve beraberlik mesajı verdi ‘’ ‘’Benim gönlümün arzu ettiği burada ağabeyli, kardeşli nezaketin bozulmadan bu beş yılı hep beraber dolduralım. Kimin de ilçemiz adına kıymetli bir fikri varsa gerek buradaki arkadaşlardan olur, gerekse buranın dışındaki ilçemizde ikamet eden arkadaşlardan olur. Çünkü Gölbaşı ilçe olarak çok büyük bir beşeri zenginliğe sahiptir. Bugün ilçemizde, ilçenin merkezi olarak tabir ettiğimiz bölgeyle fazla irtibatı olmayan yerleşkeler var ve buralarda bilgisinden, tecrübesinden ve hinterlandından faydalanacağımız bir sürü insan var. Bunları Gölbaşı’nın her alanda daha fazla ilerlemesi için kullanacak bir zemin oluşturursak burada belediyemiz rahat olur. Bir de burada verdiğimiz önergeler , böyle bir zemin kurulursa bu gelen önergeler de toplumun taleplerinden geleceği için hiçbir siyasi parti de zorlanmadan bütün önergeler burada şeffaf bir biçimde geçmiş olur. Umut ediyoruz ki bu zemini hep birlikte kurarız. Biz kendi üzerimize düşen neyse, işi kendi günlük politik çekişmelerimizin dışında tutarak Gölbaşı’nı marka şehir yapma ve ilçemizde ikamet edip vizyon sahibi olan insanların öne çıkmasıyla ilgili üzerimize düşen her şeyi yapmaya taahhüt ediyoruz.’’ Dedi.

Bu haber toplam 1531 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.