1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bazı gazetelerde metrodaki “Atatürk Kültür Merkezi” ibaresinin değiştirilerek, ‘Atatürk’ isminin çıkarıldığı yönündeki haberlerin art niyetli olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

A+A-

Bazı yayın organlarında bugün yer alan ,  ‘Gökçek, Atatürk’ü sildi’ ve ‘Melih Gökçek’in Atatürk alerjisi’ başlıklı haberlere tepki gösteren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ‘Atatürk Kültür Merkezi’ ibaresinin yıllardır istasyondaki tabelalarda yer aldığını, herhangi bir değişiklik yapılmadığını belirttiler. 

         Yetkililer, “Gazetelerde çıkan haberlerin aslı astarı yok ve tamamen art niyetli haberlerdir. Atatürk Kültür Merkezi ibareleri yerli yerinde durmaktadır. Anonslarda da bir değişik yoktur” şeklinde açıklamada bulundular.

         Haberlerde yer alan "Yenilenmeden önce duraklarda Atatürk Kültür Merkezi yazıyordu. Vagonlarda yapılan anonslar da Atatürk ismi kullanılmıyor, ‘Kültür Merkezi’ anonsu yapılıyor" şeklindeki iddiaların büyük bir yalandan ibaret olduğunu, gerçeği yansıtmadığını ve art niyet taşıdığını bildiren Büyükşehir yetkilileri şunları söylediler:

         "Atatürk Kültür Merkezi’nde istasyonun içinde ve dışındaki tüm tabelalarda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Tüm tabelalarda Atatürk ismi durmakta ve 'Atatürk Kültür Merkezi' olarak geçmektedir. Sadece çok eskiden beri duran bir yönlendirme tabelasında ‘Kültür Merkezi’ ibaresi yer almaktadır. Bu tabelada, daha önce ismi ‘Anadolu Meydanı’ olarak değiştirilen Tandoğan ibaresi de eskiden kaldığı için bulunmaktadır.

         Böylesine bir olayı 'Atatürk düşmanlığı’ gibi sergilemek, Türk milletinin ortak değeri Atatürk'e karşı yapılan en büyük saygısızlıktır.

bar_9286.jpg

 

bar_9302.jpg

Bu haber toplam 45769 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.