1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Artık bıçak kemiğe dayandı
Artık bıçak kemiğe dayandı

Artık bıçak kemiğe dayandı

Başbakan Erdoğan partisinin 10. kuruluş yıldönümünde Sincan Harikalar Diyarı'nda ki iftar yemeğinde konuştu.

A+A-

Foto galeri için tıklayın

konuşmak için kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, partinin kuruluş süreci, geride kalan 10 yılda yaşanan gelişmeler hakkında konuştu.

Daha sonra PKK'nın son aylarda artan eylemleri için sert mesajlar verdi '''Bu mübarek Ramazan gecesinde, Ramazana hürmeten biz şu anda sabrediyoruz ama Ramazanın bitiminden sonra bilesiniz ki bu ülkede barışın miladı, bu barış ayıyla beraber, bu dayanışma ayıyla birlikte çok daha farklı olacak''' diyerek olası bir askeri operasyonun sinyalini verdi.






Öte yandan Erdoğan, demokratik özerklik tartışmaları için de 'Geçin bunları' dedi.
Erdoğan Ak Parti 10. yılında yaptığı açıklamalara göre:

''Bizden önce Türkiye yönetilemiyordu. Aldanmamak ve aldatmamak üzere çıktığımız yolda daima gönül birliği içinde olduk. Önce millet dedik hizmet noktasında elimizden gelen en iyisini yaptık. Bundan 9 yıl önce yüzde 50 hedefi konuşmuştuk. Gurur kibir tehlikelerin en büyüdür.

Biz bu şerefle emaneti layık görüldüğümüz için çok memnunuz. Bizim tek gayemiz memleketin her köşesindeki her çocuğun, her annenin her babanın gözündeki ışığı çoğaltmaktır. Ak parti toplumu ayrıştıran unsurlar üzerinde siyaset yapmayacak dedik, hakikate kulak vereceğiz dedik. Durmadan tereddüt etmeden yolumuza devam ettik.

Dün 70 Cent'e muhtaç olan Türkiye bugün borç veren 7 kıtaya yardım eden bayrağını gururla dalgalandıran bir Türkiye haline geldi. Türkiye'nin 2023 hedeflerine kavuşması için önceliğimiz yine millet olacak. Bıçak kemiğe dayandı! Bu ülkede bölücü terör örgütüyle arasında mesafe koymayanlar da bu suça iştirak ediyorlar! onlar da bunu bedelini ödemeye mahkum olacaktır! Demokrasi hukuk diyorsa bunun yeri parlementodur. Kimse bu ülkede yerel özerklik konuşulamaz.

Yavrularımızı şehit eden terör örgütüne karşı bizler sabırla devam ediyoruz. Unutmayın bizim medeniyetimizin geçmişinde o cehalet döneminde bile kimse kimseye kurşun atmaz,kan dökmezdi. İşte bu bölücü terör örgütü ve onların siyasi uzantıları bakınız neler yapıyorlar. İşte şurada dün de yine 3 yavrumuzu şehit ettiler. Bakınız, unutmayın. Artık, yine açık söylüyorum. Bıçak kemiğe dayanmıştır diyorum ve bu ülkede bölücü terör örgütü ile arasına mesafe koymayanlar da bu suça iştirak ediyorlar.

Bunu da buradan açıklamak istiyorum. Onlar da bunun bedelini ödemeye mahkum olacaklardır. Zira bu ülkede barışa gölge düşürenler kan dökerek özgürlükten bahsedenler kaymakamımızı kaçıranlar, askerlerimizi kaçıranlar, sağlık memurunu kaçıranlar bunları kaçırmak suretiyle bu ülkede bizlerin teslim olacağını bekliyorlarsa bizden beklemesinler bunu. Ama açık söylüyorum bıçak kemiğe dayanmıştır. Ne derlerse desinler, neyi söylerlerse söylesinler bunun faturası ağır olacaktır. Bu kadar açık konuşuyorum.

Eğer demokrasi diyorlarsa hukuk diyorlarsa bunun yeri parlamentodur. Kendi kendilerine afedersiniz bu ülkenin şehirlerinde illegal parlamentolar oluşturmak suretiyle kimse bu ülkenin herhangi bir vilayetinde operasyon veya ameliyat yapamaz bunu böyle bilsinler. Şunu da çok açık söylüyorum. Yerel özerklik bilmem ne özerklik geçin onları geçin kime ne anlatıyorsunuz. Bu ülkede hiçbir vilayetimizde herhangi bir yerel özerklik konuşulamaz. Bizim kitabımızda böyle birşey yok. Ve şuanda bütün yerel yönetimlerimiz hepsi özerktir ve özerk çalışmaktadır. Kimse oralarda yaptıkları çeşitli toplantılarla kalkıpta bizlere bu millete tehdit savurmasın.

Bu can bu bedende oldukça AK Parti iktidarı ile bizler tüm güvenlik güçlerimizle el ele vererek, bu işin sadece güvenlik boyutlu olmadığını söyledik halkla iç içe olmayı söyledik. Bugün bakın 81 vilayette AK Parti 10. yılını kutluyor. Biz her yerde varız. İstediğiniz kadar teşkilatlarımızı bombalayın, istediğiniz kadar cam çerçeve indirin. Ama biliniz ki o cam çerçeveler yerine konulur ama siz AK Parti hareketini durduramazsınız.

Ramazana hürmeten biz bunlara sabrediyoruz. Bu dayanışma ve barışın miladı bu ayın mübarek ayıyla birlikte çok daha farklı olucak.

Biz hiçbir zaman kardeşliğe gölge düşsün istemedik. Kimse bizi birbirimez düşürmeye kalkmasın. Onlarr kendilerini kürt kardeşlerimin temsilcisi ilan ediyorlar hiç alakası yok. Sorun bakalım, benim kürt kardeşlerime ne kazandırdınız koskoca bir hiç. Onlar bunun üzerinden nemalanıyorlar. Bunların dinle minle de alakası yok. Zaten İmralı'daki kürtlerin dininin zerdüştlük olduğunu ilan etmiştir. Acaba kürtlerin dininin zerdüştlük olduğunu kabul eden kaç tane kürt gösterebilirsiniz? Ben inanıyorum ki benim Kürt kardeşlerimin tamamı İslam diyecektir. Kendileri de zaten trübünden izliyor. Yaptıkları bu. Ama bunlara prim vermeyeceğiz.

Bu işlerin hepsi yoluna girecektir. SAbırla bu işi başaracağız. Evet, sevgili kardeşlerim. Ben bu mübarek Ramazana hürmeten biz şuanda sabrediyoruz.

Ama ramazanın bitiminin ardından bilesiniz bu ülkede barışın miladı bu barış ayı ile beraber çok daha farklı olacak. Tekrar, Ramazanı şerifiniz mübarek olsun diyorum. Partimizin 10. yıl dönümü hayırlı olsun diyorum daha nice 10 yıllara bu hizmet yolunda herşey Türkiye için diyerek devam edin diyorum. Hepinizi en kalbi duygularla saygı ile selamlıyorum. İnşallah Somali'ye selamlarınızı götüreceğiz. İnşallah Somali'den de sizlere selamlar sevgiler getireceğiz.

BEYAZ GAZETE- İHA

Bu haber toplam 1629 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.