1. HABERLER

  2. Atak, söylediklerini gözden geçirsin...
Atak, söylediklerini gözden geçirsin...

Atak, söylediklerini gözden geçirsin...

Yakup Kurtoğlu Atak'ın gösterdiği belgelere 'Bu proje ihalesi, yapım ihalesi değil' diyerek cevap verdi.

A+A-

 

2. bölüm


24122011028 ile

 


Haşlak'ın "Alışveriş Merkezi için ihale yapmadık, Sadece bir taslak hazırlattık. Yalan söylüyorlar" iddiaları üzerine Odabaşı yönetimi ihale evraklarını basınla paylaşmış ve MHP grubu adına açıklama yapan Mehmet Atak, 2008 yılında yapılan ihale girişiminin belgelerini basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna sunmuştu.

Kent Meydanı ile ilgili tartışmalar ve polemikler günden güne farklı boyutlar kazanırken, Atak’ın hem kent meydanı hem de imar ile ilgili yaptığı açıklamalara bu defa bir önceki dönemin AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yakup Kurtoğlu cephesinden cevap geldi.

Kurtoğlu AK Parti yönetiminin ardından Kent Meydanı ile ilgili çalışmaların Gölbaşı Kamuoyunda sıkça tartışılmaya başlandığını ifade ederek, Atak’ın paylaştığı belgeler ile ilgili görüşlerini belirtti.

BORCU OLAN BİR BELEDİYEYDİK

Kurtoğlu, Belediyeyi devir aldıklarında belediyenin bütçesinin çok dar olduğunu kaydederek, “ Belediyenin yaklaşık 30 trilyonluk bir bütçesi vardı ve bütçe Gölbaşı’na yakışmıyordu. Biz bu bütçenin %100 artışını sağladık. O dönemlerde belediyenin kasasında parası yoktu. 9 trilyon bir bütçesi olan 13 trilyon bir borcu olan belediyeydi. İmkânlarımız çok kısıtlı adeta belediye de çalışan personelin maaşını vermekte sıkıntı çekiyorduk. Yine o dönemlerde ÖÇK ile diyaloga geçtik. Gölbaşı’ndaki çarpık yapılaşma, adamına göre sokakta kat artışı, insanına göre muameleyi ortadan kaldırmak ve herkesİ eşit hale getirmek istedik. Biz o zamanlar imar çalışmalarını yaparken, yeni belediye binasının yapımı ile ilgili Büyükşehir ile görüştük. Büyükşehir, ynei belediye binasına başladığı andan itibaren biz de yıkılan belediye binasının bulunduğu meydanda ne yapabiliriz diye düşündük. İmkanlarımız çok dardı. Bu yüzünden de ÖÇK ile birlikte bu alanı özel proje haline getirdik. Biz başlarken kat artışı ve ticaret merkezini düşünüyorduk. Oradan belediyeye gelir getirmeyi düşüncesindeydik.  Bu düşüncede o zaman gündeme geldi. Oraya iş merkezi yapıp belediyenin gelirlerini artırmaktı. Ama daha sonra gelirlerimiz artmaya başladı” dedi.

PROJEYİ ASKIYA ALDIK

Atak diyor ki  5-6 ay içerisinde mi burası bu hale geldi. 5-6 aylık bir süreç değil. Bu olay biz ÖÇK ile imar planlarını görüşürken geldi. O zaman özel proje haline geldi. Bizim alt geçit ile ilgili bir projemiz daha vardı. Büyükşehir Belediyesi yapacaktı. Ama Ankara’da su sorunları vardı. Kızılırmak’tan Ankara’ya su getirilmesi için kaynaklar o tarafa aktarılınca Altgeçit projesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşmeyeceğini gördüğümüz için Altgeçit için Büyükşehir’den yetki aldık. Büyükşehirden yetkiyi alırken de belediyenin kent meydanı olarak geçen alandaki projeyi de askıya aldık” dedi.

PROJE İHALESİ, YAPIM İHALESİ DEĞİL!

Atak’ın ihale yapıldığına dair gösterdiği belgelere da açıklık getiren Kurtoğlu, “Atak’ın gösterdiği belgeler proje ihalesi, yapım ihalesi değil. Sanki bu ihale yapım ihalesiymiş gibi lanse edildi. Biz orada bir taslak çalışması yaptırdık. Ona göre ihaleye çıkacağız. Taslağı olmadan ihaleye çıkamazsınız. Bu proje ihalesi de öylece kaldı. Biz fazla üzerine düşmedik. Proje ihalesi ile ilgili de herhangi bir bedel ödenmedi. Biz bu projeyi gözden çıkarmıştık. Atıl kaldı. Biz meydanla ilgili asıl kararı seçimden sonra verecektik” diyen Yakup Kurtoğlu, “Proje ihale aşamasındayken biz zaten bu işten vazgeçtik. Yoksa bizim bir işe başlayıp da vazgeçtiğimiz bir şey var mı? Seçimden sonraya bıraktık. Konya yolu alttan geçmiş olsaydı burayla bütünleştirip kent meydanı haline getirecektik.  Biz zaten yeni yönetime ihale aşamasına gelmiş 5-6 tane proje bıraktık. Keşke bunlarda bu denli sahip çıksalar. Biz özel proje alanını hem Gölbaşı ilerlesin hem de prestij bir proje olsun diye yaptık. Benim şahsi düşüncem ise buraya prestij bir bina yapılması yönündedir” dedi.

TEK BİR ÖRNEK VERSİNLER

Yakup Kurtoğlu, Mehmet Atak’ın imar ile ilgili yaptığı açıklamalara da cevap vererek, “ 2.5 yılda %51’lik imar alanı oluşturduklarını söylüyorlar. Bana 2009 da aldıkları belediyede başlayıp da bitirdikleri, hazırlık aşamasından, proje aşamasından, parselasyonunu verip vatandaşa tapu dağıttıkları tek bir mahalleden örnek versinler. %51 tamamen yalandır. Tek bir örnek versinler ben %51’i kabul edeceğim. Mehmet Atak söylediklerinde ciddisiyle sıfır noktasından başlayıp %51’in içine giren %1’lik bir kısım göstersin” şeklinde konuştu.

 

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Bu haber toplam 1926 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.