
Atilla Kıyat'tan TSK'ya sert eleştiriler - İzle
Uğur Dündar'ın programına konuk olan Atilla Kıyat sert açıklamalarda bulundu
Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Arena programına konuk olan Emekli Koramiral Atilla Kıyat Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik sert eleştirilerde bulundu.
KENDİMİZİ ÜLKENİN TEK SAHİBİ GİBİ GÖRDÜK
Sezonu Atilla Kıyat'ı konuk ederek açan Uğur Dündar,asker kanadını kızdıracak bir programa imza attı. Programda TSK'ya yönelik sert eleştirilerde bulunan Atilla Kıyat, ordunun yıllardır her şeye maydanoz olduğunu söyledi. Yıllardır kendilerini ülkenin tek sahibi gibi gördüklerini belirten Kıyat: ''Biz yıllar boyunca kendimizi ülkenin tek sahibi ve tek seveni olarak gördük. Bu nedenle de bazı hatalar yaptık. Tabirimi maruz görün tırnak içinde her şeye maydonoz olduk. RTÜK'e üye verdik, YÖK'e üye verdik. Hatta Balkan Kadınları Derneklerinin toplantısına gidecek olan kadınların dosyalarını hazırladık konuşmalarını hazırladık.'' dedi.
MGK KANALIYLA ÜLKEYİ YÖNETMEYE KALKTIK
Milli Güvenlik Kurulu toplantılarına yönelik eleştirilerde de bulunan Kıyat şu ifadelere yer verdi: "MGK kanalıyla ülkeyi yönetmeye kalktık. Hatta yönettikte. MGK toplantılarının amacını kaybettiğini kaydeden Kıyat " Sanki askerlerin her ay hükümetin icraatını denetlediği toplantılar haline dönüştü. Biz bunu da yaptık. Biz dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden biriydik. Fakat güç ve kudretimizi muhakkak bir tehdidin var olması halinde sürdürebileceğimizi düşündük. Dolayısıyla mevcut tehdidin ortadan kalkması bizi korkutur hale geldi. Buda bizim hatamızdı''
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.