1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Aytaç Durak'ın evinde polis araması
Aytaç Durak'ın evinde polis araması

Aytaç Durak'ın evinde polis araması

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın evinde polis arama yapıyor..

A+A-

Sabah saatlerinde Aytaç Durak'ın evine giden polis ekipleri evde arama yapıyor..

Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı'nın arama izniyle Aytaç Durak'ın evinde arama yapılıyor. Polis arama sırasında evin çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. 

AYTAÇ DURAK: NE ARADIKLARINI BİLMİYORUM

Görevden alındıktan sonra hakkında bir çok dava açılan Aytaç Durak'ın Atatürk Caddesi Metro Sokağı'ndaki evinin önünde saat 07.00'den itibaren bir polis ekibi önlem aldı, ardından da bir ekip eve girdi. DHA muhabirinin telefonla görüştüğü Durak, "Gelip aramaya başladılar, ne aradıklarını bilmiyorum" dedi.

MECLİS TOPLANTISINDA RÜŞVET KASETİ DİNLETMİŞTİ

Aytaç Durak, bazı meclis üyelerinin rüşvet aldığı iddia edilen bir kaseti Belediye Meclisi toplanısında dinletmiş, bu kasette kendisinin de 20 yıllık siyaset arkadaşı Mustafa Tuncel suçlanmıştı. Mustafa Tuncel de Durak'a suçlamalarda bulunurken, İçişleri Bakanlığı 'soruşturmanın selameti' gerekçesiyle Aytaç Durak'ı görevden almıştı. Her ikisi de MHP'den seçilen Durak ve Tuncel, Devlet Bahçeli'nin isteği üzerine partiden istifa etmişti.

İçişleri Bakanlığı kararıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in evlerinde polis ekipleri arama başlattı. Edinilen ilk bilgilere göre öperasyon kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

BELEDİYE BİNASI VE ADANA DEMİRSPOR BİNASINDA ARAMA

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Durak'ın Mithat Saraçoğlu Caddesi'ndeki evine gelerek, arama yapmaya başladı. Ekipler, aynı saatlerde mevcut Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in evi, Adana Demirspor kulüp binası ile Büyükşehir Belediye binasında da arama başlattı.

Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 2010 yılı Mart ayında, hakkındaki ''yolsuzluk'' iddiaları nedeniyle soruşturma yürütülen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı açığa almıştı.

Bu haber toplam 1634 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.