1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aziz Yıldırım istifa edebilir
Aziz Yıldırım istifa edebilir

Aziz Yıldırım istifa edebilir

Tutuksuz yargılanma talebi reddedilirse Aziz Yıldırım, bugün istifasını verecek

A+A-

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tutuksuz yargılanmak için üst mahkemeye yaptığı başvuru için bugün karar bekleniyor.

TUTUKLULUK HALİNDE İSTİFA EDECEK

Kulüp tüzüğünün 38. maddesi "Her ne sebeple olursa olsun, Kulüp Başkanlığı'nın boşalması halinde, Kulübü; yeni başkan seçilip göreve başlayıncaya kadar Başkan Vekili temsil ve idare eder" şeklinde... Dolayısıyla Başkan Vekili Nihat Özdemir'in Aziz Yıldırım'ın yokluğunda kulübü yönetmesi mümkün. Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamı halinde istifa etmeyi düşündüğü konuşuluyor.

MAYIS 2012'YE KADAR

Bu durumda ya mevcut yönetim Özdemir başkanlığında Mayıs 2012'de dolacak görev sürelerini tamamlayacak ya da yönetim kurulu üyelerinin yedekler dahil çoğunluğu sağlayamayacak sayıya inmesine yol açacak istifa gerçekleşirse bir ay içinde seçime gidilecek. Seçilecek yeni yönetimin süresi de Mayıs 2012'ye kadar olacak.

HÜKÜM GİYERSE EĞER..

Fenerbahçe'nin tüzüğünün "Üyelik şartları" 6. maddesinde "Kötü şöhret sahibi olanlar; cezaları tecil edilmiş veya affa uğramış olsalar bile, yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hapis cezası ile mahkum olanlar Fenerbahçe Spor Kulübü'ne üye olamazlar" ifadesi var. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tutuklu yargılandığı davada hüküm giymesi durumunda kulüp üyeliğinin düşeceği de konuşuluyor.

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.