1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Bakan Özhaseki'den Mogan denetimi
Bakan Özhaseki'den Mogan denetimi

Bakan Özhaseki'den Mogan denetimi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Mogan Gölü dip çamur temizlik alanına giderek incelemelerde bulundu.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Mogan Gölü dip çamur temizlik alanına giderek incelemelerde bulundu.

Bakan Özhaseki, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müsteşarları, milletvekilleri ve Başkan Duruay, Mogan Gölü’nün dip çamuru temizliği için göle kurulan istasyonlara giderek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Özhaseki, Mogan Gölü’nde yaptığı açıklamada, Dünya Çevre Günü’nde bütün günlerin aydınlık, temiz havalı, sağlıklı bir şekilde oluşmasını ve devam etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ettiğini söyledi.

“Çevre Günü tek günle kutlanıp unutulacak bir gün değil”

Çevre Günü’nün tek günle kutlanıp unutulacak bir konu olmadığını belirten Bakan Özhaseki, “Anneler günü gibi  365 günümüze yaygınlaştırılması icab eden aslında dikkatle, titizlikle bir yaşam biçimi haline gelmesini arzu ettiğimiz bir durum. Son yıllarda tüm dünyada en çok işlenen konuların başında çevre günü geliyor. İnsanlar büyük bir hassasiyet gösteriyorlar” dedi.

“Mavi bayraklı plaj sayısında dünya ikincisiyiz”

Bakan Özhaseki, eskiden mavi bayraklı plaj konusunda hep sıkıntılı olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“İstanbul çevresindeki plajlarda denizlere hiç girilmezdi. Şu anda mavi bayraklı plaj sayımız 150 civarından 444’e çıktı. Dünya ikincisiyiz. İspanya mavi bayraklı plaj sayısında birinci, Türkiye ikinci. Bu konuda büyük gayretlerimiz var. 252 yerde dışarıdaki hava kalitesini kontrol eden istasyonlarımız var. 24 saat online takip ediyoruz. Bu konularda çok başarılıyız. Ozon tabakasını koruma onur ödülü  madalyasını 2012, 2014, 2016 yılarında Türkiye aldı. Bu konuda birazda kendi yaptıklarımızı önemseyelim ve bu başarıyı tebrik edelim. Bazen kendi kendimize özeleştiri yaparız ama bir taraftan da hakkı teslim edelim ve bu yapılanlar hususunda da emeği geçenlere  teşekkürümüzü iletelim. Biz ülke olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Büyük bir sorumluluk bilinci içerisinde bundan sonrada çevreyi tahrip ettirmemeye eğer çevreyi tahrip eden bir iş varsa her halükarda hangi tür yatırım varsa karşı çıkmaya devam edeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Büyük bir gayret içerisinde çabalarımızı sürdüreceğiz.”

“Gölün dibindeki çamuru adeta silip süpürerek alıyoruz”

“Çevre konusundaki hassasiyetimizi adeta atalarımızdan aldığımız bir miras gibi değil çocuklarımızdan aldığımız bir ödünç gibi görüp ona uygun bir şekilde davranmaya da devam edeceğiz” ifadesini kullanan Bakan Özhaseki, şöyle devam etti:

“Burada bu töreni yapmamızın bir sebebi de hepimizin bildiği Gölbaşı’ndaki meşhur gölümüz. Buradaki kirlilik hepimizi rahatsız ediyordu. Basına gündem olarak durmadan haber oluyordu ve herkes bundan şikayetçiydi. Bir çok şeyin ihale tarihini unuturuz ama bunun tarihini hiç unutmuyoruz. Buranın tarihi özel. 15 Temmuz günü cumadan önce buranın ihalesini yaptık. Daha önce çok yüksek fiyatlarda bize teklifler olmasına rağmen biz bunları kabul etmeyip Ulaştırma Bakanlığımızla en uygun bir fiyatta anlaşarak bir sözleşme imzaladık. Şimdi burada faaliyetler devam ediyor. Gölün dibindeki çamuru adeta silerek süpürerek alıyoruz, kilometrelerce öteye basıyoruz. Orada kurutup daha sonra da tabiata veriyoruz. Göl içerisinde yeniden bir yaşam başlıyor. Yeni canlılar ortaya çıkıyor ve bugün  inşallah Ankara’nın Gölbaşı’nın yaz kış en güzel havasını sunacak ve ekosisteme katkı sağlayacak bir tabiat hazinesi olarak da yaşamaya devam edecektir.”

“Dünya Çevre Günü’ne özel fidan dikimi”

Bakan Özhaseki, Başkan Duruay ve beraberindekiler, Mogan Gölü Geotekstil çamur susuzlaştırma tesisinde incelemelerde bulunarak, tesiste yapılacak işler hakkında bilgi aldı.

Ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sevgi Çiçeği koruma alanına geçerek, Başkan Duruay, Bakan Özhaseki’ye Sevgi Çiçeği hakkında bilgi verdi.

Bakan Özhaseki ve Başkan Duruay, Sevgi Çiçeği koruma alanının yanındaki arazide, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla fidan dikimi gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 2050 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.