1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başbakan Erdoğan: Bazı şeyler Öcalan’ı aşmış
Başbakan Erdoğan: Bazı şeyler Öcalan’ı aşmış

Başbakan Erdoğan: Bazı şeyler Öcalan’ı aşmış

Başbakan Erdoğan Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu..

A+A-

Hürriyet Gazetesi'nden Metehan Demir'in haberine göre, Başbakan Tayyip Erdoğan, BDP’nin son dönemdeki çıkışlarına sert tepki göstererek, “Bu topraklarda kimselere ameliyat yaptırmam. Artık kötü niyet karşısında iyi niyet bulmayacaktır. Çok daha farklı stratejiler uygulanacaktır. Bazı şeyler Öcalan’ı da aşmış vaziyette. Bedeli ne olursa olsun bu konuda farklı bir sürecin içine giriyoruz” dedi. Azerbaycan dönüşünde uçakta konuşan Erdoğan’ın sözleri özetle şöyle:

Kimseye ameliyat yaptırmayız

DTK ve BDP ikide bir ‘Vergi vermeyiz’ vs. beyanlarda bulunuyorlar. Bir defa siyasetçinin ağzından duyulabilecek veya legal örgüt mensuplarının ağzından duyulabilecek ifadeler değil. Bu ülkenin en önemli kaynağı vergidir, vergi vermesi gereken herkes veriyor. Bunu deme hakkın yok. Eğer bu varsa vergi vermemenin bedeli neyse onu da ödersin. Kaldı ki topraklarımız üzerinde kimseye ameliyat yaptırmayız.

Güneydoğu’da biz daha güçlüyüz

Şu anda, Güneydoğu’da 1’inci parti Ak Parti. O bölge denilince, Diyarbakır mıdır, Siirt midir, Hakkâri midir? Ama bunlar bakıyorsunuz kendisine ait bir harita çiziyorlar. ‘Biz burada şöyle böyle güçlüyüz’ diyorlar. Değilsin. Gaziantep var, Urfa var. Genele baktığımızda, Ak Parti 14, 15 puan takıyor. Doğu Anadolu’da daha büyük fark atıyor. Türkiye genelinde barajı aşmaya gözün kesmediği için bağımsız adaylarla giriyorsun.

Siyasi temsilcileri programda

Burada terör örgütünün çok ciddi bir desteği var. Arazide edindiğimiz izlenimlerdir istihbaratlardır. İnanın terörle mücadelede medya hâlâ yanımızda yer almamıştır. Bir takım hassasiyet gösterenler, istisnalar var tabii ki. Bu terör örgütünün ekmeğine yağ sürüyor. Adamın derdi propagandasını yaptırmak. TV kanallarında bakıyorsunuz bunların siyasi temsilcileri durmadan o biçim programlar yapıyorlar.

Çatlak iddiaları boş değil

Artık kötü niyet karşısında iyi niyet bulmayacaktır. Çok daha farklı stratejiler uygulanacaktır. Bedeli ne olursa olsun bu konuda farklı bir sürecin içine giriyoruz. Bazı şeyler Öcalan’ı da aşmış vaziyette. Herşey onun da kontrolünde değil. Çatlak iddiaları, söylemi boş değil.

Yol haritasını çalışıyoruz

Yeni stratejiler var güvenlik açısından. Açılım, güvenlikle devam eder. Güvenliğin olmadığı yerde açılımı nasıl gerçekleştireceksiniz? Oralarda çok güçlü bir güvenlik ağının olması gerekir. Hudut birlikleri çalışması başlattık. Özel Harekât’la ilgili çalışmamız var. Yol haritasını çalışan ekiplerimiz de var.

Jandarma ve polis entegre

Birinci derecede jandarma ve polis birbirine entegre olacak. Kara Kuvvetleri, valilerin ihtiyaç duyması halinde devreye girecek. Yasalar müsaitse de gerekirse daha müsait hale getirip onların birbirine entegre olmasını sağlayacak bir yapıyı kurmamız lazım. Hudut birliklerinden normal eri, erbaşı çekmek istiyoruz. Tamamen kışlada konuşlanmış profesyonel bir güvenlik gücümüzün olması burada çok önemli. Bu sayı ilk etapta 5 bin. 15 Ağustos’a kadar müracaatları alacak. Onların eğitimi esnasında ikinci parti alacaklar. Özel Harekât’la ilgili emniyet çalışmamız var. Olay sadece kırsal boyutta olmayacak. Belde ve il içinde olacak.

Silah bırakma talebi amiyane

Güvenlik güçlerimizin hiçbir zaman operasyondan vazgeçmesi söz konusu olamaz. Çünkü güvenlik gücünün asli görevi zaten operasyonel kabiliyetinin olması, geliştirmesidir. Güvenlik gücünden silah bırakmasını talep etmek kadar amiyane tabir olamaz. Silah bırakması gereken örgüttür. Yol eşkıyalığı yapan örgüttür. Onlar bu işlerden vazgeçerse operasyonlar da yok denecek seviyeye iner.

Bakan yardımcıları ramazan sonuna

Bakan yardımcıları meselesi ramazan sonuna dek biter. Tabii ki, biz atayacağız cumhurbaşkanı onayacak. Bürokrasi hiçbir zaman kendi üstünde güç istemez. Bakan yardımcısı onların üstünde olacağı için onlar rahatsız. Bakan yardımcısı adeta siyasi müsteşar olacak.

YAŞ’ın tümüne katılacağım

Savunma Bakanımız ilk kez katılacak. Ben tümüne katılacağım tabii ki. İhtimal vermiyorum gerginliğe. Bu ülkede hukuk normal mekanizması içinde çalışıyor. Devlette devamlılık esastır. Hangi şartlarda, hangi kurum olursa olsun orada herhangi bir eksikliği yaratmamamız gerekir. Herkes görevini en iyi şekilde yapacaktır. Yasada hepsi açık. Gereği neyse yapılacaktır. Terfi ve tayin işleriyle alakalı kanunlar açık.

Hıristiyan dünyası ders çıkarmalı

Norveç saldırısından Hıristiyan dünyasının çıkarması gereken dersler var. İslami terör dediler. Kimse Hıristiyani terör demiyor. İyi bir Hristiyan aynı zamanda terörist, aynı zamanda malum şövalyelerden. Bu kadar insanı öldürülmesinin karşısında maksimum 21 yıl ceza veriyor. Bunun tüm dünyada ele alınıp değerlendirilmesi lazım. Dünya Hıristiyanlığının kendisini çek etmesi lazım Müslümanlara bu kadar niye saldırdık diye.

Bizim medya bile suskun

Hep birlikte medyanın aslında üzerine gitmesi lazım. Bizim medya bile çok suskun duruyor. Üzerine üzerine dört bir koldan gitmiyor. Tüm Müslümanların genelini muaf tutalım iddiasında değilim. Müslümanların içerisinden çıkabileceği gibi Yahudi ve Hıristiyanların içinden de çıkabileceğini işlememiz lazım.

Avrupalı liderlerin çok payı var

Bunda Avrupalı liderlerin payı olmaz olur mu? Özellikle son dönemlerde ırkçı akım noktasında Fransa ve Hollanda’nın hali ortada. Ciddi manada ayrımcılık yapıyorlar. Hıristiyanlık ırkçılık olarak Türklere karşı ciddi bir tavır içinde olma var. Benimle ilgili yazıları da var.

Özür lafını görmeliyiz

İsrail konusunda özür lafını bizzat görmemiz lazım. Üzgünüz ifadesini kabul etmiyoruz. Özür ve tazminat olacak ve tabii ki ambargonun kalkması. Ambargo meselesini genele yayıyorlar. Ama sadece bizim için kaldırmaları bile önemlidir. Gider yatırımları yaparız Gazze’ye.

Bu haber toplam 1453 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.