1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Başbakan Erdoğan şike iddiaları için ne dedi
Başbakan Erdoğan şike iddiaları için ne dedi

Başbakan Erdoğan şike iddiaları için ne dedi

Erdoğan şike operasyonu için ilk kez bu kadar net konuştu.

A+A-

Türkiye'yi sarsan şike operasyonu konusunda düşünceleri en çok merak edilen isimlerin başında geliyordu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin yaşadığı zorlu döneme dair ne tavır takınacağı da merak ediliyordu.

ŞİKE OPERASYONU İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

- Fenerbahçeli, dahası kongre üyesi bir Fenerbahçeli olarak neler düşünüyordu?

-Shakhtar Donetsk maçında çıkan olayları nasıl değerlendiriyordu?

- Federasyona alacağı her türlü kararda destek olacak mıydı?
Bu soruların tümü hatta daha fazlası yanıt buldu. Başbakan Erdoğan resmi ziyaret için gittiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den dönüşünde birlikte olduğu gazetecilere bu konuda ilk kez konuştu;

BU SÜREÇTE FENERBAHÇELİLİK YAPMAM

Bir Fenerbahçeli Başbakan olarak kalkıp da, bu süreçte burada Fenerbahçelilik yapamam.

Şike operasyonunu, "Bu süreci arınma temizlenme süreci olarak değerlendiriyorum" diye değerlendiren Başbakan, Futbol Federasyonu'na da, "Federasyonun duruşunu takdir ediyorum. Doğrusu federasyon yönetimi şu anda hakikaten kılı kırk yararak süreci götürüyor" diyerek destek verdi.

BEDELİNİ HERKES ÖDEMEK ZORUNDA

Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk ile oynadığı maçta çıkan olaylara da değinen Başbakan Erdoğan şöyle konuştu;

Mesela son Shakhtar Donetsk maçında yapılanlar... Maçta Fener seyircisinin tavrı hoş değil. Demek ki hala olanlardan ders çıkarılmamış. Burada kulüplerin başkanları seyircilerine sahip çıkacaklar. Çıkmazlarsa bedeli ödemek zorunda kalacaklar.

ARTIK KİMSENİN TUTTUĞU TAKIM YOK

Erdoğan, "Olabilecek her kararı almaları yönende desteğiniz var yani" sorusuna da şu yanıtı verdi;

Yasal düzenlemeyle önleri çok açık. Bütün mesele bu noktada. Artık orada kimsenin takımı yok. Bu Federasyon yönetiminde herkes takımsız. Tabii ben de, bir Fenerbahçeli Başbakan olarak kalkıp da, bu süreçte burada Fenerbahçelilik yapamam. Bulunduğum nokta buna müsait değil. Bu sözleri takım yönetimleri dahil benimle görüşen herkese söyledim, söylüyorum. Federasyon kararlarını peyder pey alıyor. Malum ligler ertelendi. O zamana kadar yargıdan ne gelir bilmiyoruz. Ama burada da tabii ki medyanın yaklaşımları önem arz ediyor.

BAŞBAKAN DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?

"Yargının vermiş olduğu bir karar. Bu karar üzerinde herhangi bir yoruma girmem doğru olmaz. Bunların gerekçesinde ne var ne yok bilmiyorum. Tabii ki burada özellikle F.Bahçe sevdalılarının, taraftarların bu tür yargıya intikal etmiş kararları olgunlukla karşılamaları bana göre özgürlükler noktasında demokratik parlamenter sistem içerisinde F.Bahçe camiasına yakışan bir tavır olmalıdır. Ben de bir F.Bahçeliyim. Ama bunu olgunlukla karşılamamız lazım."

Bu haber toplam 2892 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.