1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başbakan Erdoğan'a Ali Taran'ı çizdiren söz
Başbakan Erdoğan'a Ali Taran'ı çizdiren söz

Başbakan Erdoğan'a Ali Taran'ı çizdiren söz

Seçim kampanyası sırasında Ali Taran'ın sunumunu dinleyen Erdoğan, Taran'ı bir sözüyle çizdi..

A+A-

Her seçim öncesinde Ali Taran'ın AK Parti'ye kampanya hazırlayacağı konuşulur. Evet Taran ile AK Parti anlaşmıştı. Ama Taran'ın Erdoğan'a ettiği bir söz bağları koparmış!

GÜNSELİ OCAKOĞLU YAZDI

Zaman gazetesi yazarı Günseli Ö. Ocakoğlu, kanserli eşini boşayıp şarkıcı ve yazar Ayşe Özyılmazel ile evlenen Ali Taran'ın AK Parti'yle ilişkisinin kopma nedenini yazdı.

Reklam kampanyası için AK Parti MYK'sına yaptığı sunumu beğenilen Ali Taran'ın, Cem Uzan tecrübesine dayanarak, Erdoğan'a "Sözleşmeyi ne zaman imzalıyoruz?" demesi, kampanyanın başlamadan bitmesine neden olmuş.

Günseli Ocakoğlu'nun yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

ERDOĞAN KARANLIK SALONDA TEK BAŞINA

Ali Taran, AK Parti ile neden çalışamamış? Her seçim döneminde Ali Taran'ın AK Parti'ye kampanya hazırlayacağı konuşulur. Sahiden böyle bir şey var mıdır yoksa laf mı kendini çoğaltmıştır? Taran anlatmadığı için lafı çoğaltmak, şehir efsanesi yazmak kolaydır reklam sektöründe. Ali Taran'ın Başbakan'a yaptığı sunum da uzun yıllardır bunlardan biri oldu. Dinlediğim ilk versiyonda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karanlık bir salonda sadece kendini aydınlatan bir ışığın altında dinler Ali Taran'ın sunumunu. Bitince ışıkların tümü açılır ve aslında salonda AK Parti MYK'sının kendisini dinlediği ortaya çıkar. Ortak karar, yapılan sunumun beğenilmediği yönünde çıkınca Ali Taran ile çalışılmamıştır.

SÖZLEŞMEYİ NE ZAMAN İMZALIYORUZ

Ancak işin farklı ikinci versiyonunu çok güvenilir bir ağızdan dinliyorum. Evet, partinin mevcut ajansı defans vermiş olmasına rağmen, Ali Taran dinlemek üzere davet edilir. Sunum başarılı geçmiş, MYK'nın çoğunluğu Taran ile çalışmaya gönüllü olmuştur. Grup bu dileğini ifade ettiğinde Ali Taran, Cem Uzan'dan ağzı yandığından olsa gerek Başbakan'a "Sözleşmeyi ne zaman imzalıyoruz?" diye sorar. İşte o ana kadar olumlu giden her şey tepetaklak olur. Başbakan Erdoğan, bir iki yuvarlak cümle eder ve salondan çıkar. Çıkış o çıkış, Taran'a Başbakan ile bir daha görüşmek nasip olmaz.

Her seçim döneminde Ali Taran-AK Parti ile ilişkilendirilir ve sorular da hep şehir efsaneleriyle cevaplandırılırdı. İşte usta reklamcının şimdiye değin neden AK Parti ile çalışamadığının gerçek öyküsü bu.

Bu haber toplam 2269 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.