1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Başbakan Erdoğan'ın Adıyaman konuşması
Başbakan Erdoğan'ın Adıyaman konuşması

Başbakan Erdoğan'ın Adıyaman konuşması

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bugünkü miting adresi Adıyaman'dı..

A+A-

Kent meydanında coşkulu bir kalabalığa seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'dişlerini sökeceğim onun' sözlerini hatırlatarak, 'İşkence Ak Parti ile sona erdi. Ak Parti hükümeti işkenceye sıfır tölerasn göstermiştir. Dişlerini sökeceğim deyip geçmişini mi hatırlıyorsun. Şimdi de sizin milletin hafınazısında nasıl işkenceler yaptığını biliyoruz.' diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Şimdi kalkmış Kürtler kılıç zoruyla müslüman oldu diyorlar. Sonra APO Peygamber'dir diyorlar. İmam Hatip Yurdu'ndaki çocuklarımıza molotofla saldırıyorlar. Katlediyorlar Cizre'de tarihi medreseye saldırmaktan geri kalmıyorlar.. Şu BDP'nin sırtını dayadığı yer neresi terör örgütü. Gücünü oradan alıyor.

POLİS KATİLLERİNE MÜSAMAHA GÖSTERMEM

Ben polis katillerine mi müsamaha mı göstereceğim, çocuklara saldıranlara mı müsamaha göstereceğim. İmam katillerine mi müsamaha göstereceğim.

Bağımsız adayın bürosunda molotoflar çıktı, sonra sağda solda barış diyor. Barışı böyle mi getireceksiniz? İstanbul'da bir belediye otobüsünde öldürdüğünüz serap kızımız size ders olmayacak mı? Bunlar oradan nemalanıyorlar.

Benim Kürt kardeşim kepenk kapatmıyor, kepenk kapattırıyorlar. Bu bölgenin yoksulluğu bitmesin istiyorlar. Adıyaman'a yol, okul, hastane, üniversite, baraj gelmesin istiyorlar. Akan kan durmasın gözyaşı dinmesin istiyorlar. Şimdi Kürtler yol istemiyor, Kürtler okul, su istemiyor.. Kürtler kimlik mücadelesi veriyormuş.

İNKAR VE ASİMİLASYONA YER YOK

Ak Parti programlarında asimilasyona yer yok, inkara yer yok çünkü biz yaradandan ötürü yaradılandan ötürü seviyoruz. Gelecek daha güzel olacak. Korkuyla tehditle bir şey olmaz. Eğer özgürlükse gel meydanda konuş. Bunlar çocukların ellerine veriyorlar molotof kokteylini sonra geri çekiliyorlar.

Adıyaman'da bana gönderilen bir kaç mektubu aktarmak istiyorum: Adıyaman Merkez'de Mehmet Öztekin bize bir mektup göndermiş: Ben 59 yaşındayım 7 çocuğum var. 4 Özürlü çocuğumdan biri vefat etti. Kaza geçirdim ve çocuklarımın sağlığıyla ilgilenemiyorum. 2007 yılından beri her iki özürlü çocuğum için evde bakım maaşı almaya başladım. Allah sizden razı olsun diyor.

600 LİRA VERECEĞİM DİYOR

Biz sayın Kılıçdaroğlu gibi kurusıkı atmıyoruz. 600 lira vereceğim diyor..Kaynak ne diye sorduk kıvırmaya başladı. Bu zamana kadar büyükşehir belediyeleriniz verdiği sözleri niye tutmadı. Hepsi yalan.. Bu CHP'nin genlerinde var genlerinde.. Beşte beş diyor muyuz? 4 gün gece gündüz çalışacağız. Ve size 5'te 5 teşekkür ziyaretine geleceğiz.

Gazze'ye mama, inşaat malzemesi gönderen Mavi Marmara gemisi İsrail'in saldırısına uğradı. Fahri Yıldız kardeşimiz orada şehit oldu. Biz en başından bu yana net bir şey söyledik: İsrail hükümeti özür dileyecek, ailelere tazminat ödeyecek ve Gazze ablukası kalkacak dedik. Bu şartlar yerine gelmedikçe İsrail'e tavrımız değişmeyecek. CHP lideri İsrail'e sempatik görünmek adına neler yapıyor. Ben olsam o gemiyi göndermezdim diyor. Ben olsaydım İsrail'le ilişkilerin bozulmasına izin vermezdim. Bu doğru çünkü İsrail'i ilk tanıyan CHP oldu. Bazı uluslararası yayın organları ki çoğunun sahibi Yahudi'dir CHP'ye oy verin diye yüzsüzleşebiliyorlar.

SENİN DİŞLERİNİ SÖKECEĞİM DİYOR

CHP'nin nasıl bir proje olduğunu görün. Önceki gün İstanbul'da son derece kaba 'Senin dişlerini sökeceğim' diyor. Biz senin hesap uzmanı olduğu biliyorduk da meğer sahte dişhekimliği yapıyormuş. İşkence Ak Parti ile sona erdi. Ak Parti hükümeti işkenceye sıfır tölerasn göstermiştir. Dişlerini sökeceğim deyip geçmişini mi hatırlıyorsun. Şimdi de sizin milletin hafınazısında nasıl işkenceler yaptığını biliyoruz. Bunların demokrasiden anladıkları bu.

Kılıçdaroğlu Bursa'dan kalkıp Ak Parti'ye oy verenlere beyinsiz dedi. Yeni cHP'nin anlayışı bu. Bunların birbirinden farkı yok. Şu dört gün çok çalışacağız ki kimin beyni var yok bunlara cevabı en güzel şekilde vereceğiz.

1950'da nankör Ankara diye bağıran zihniyet ne ise millete beyinsiz diyen zihniyet de aynı. Benim milletim kafalarında bu milleti yok sayanları sandıkta yok sayacaktır.

TARIM SİGORTANIZI ÖDEYİN ÇAĞRISI

Adıyaman'a daha fazla turistin gelmesini sağlayacağız. Merkezde kapalı bir spor salonunun yapımına başlıyoruz. Dolu afetine maruz kalan tüm çiftçilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bakanlığımız bir araştırma yapıyor, tamamlanmak üzere. Ne olur tarım sigortasını yaptırın. Zaten bunun yarısını biz ödüyoruz. Köylere yol, su ve kanalizasyon götürülmesi konusunda bazı sıkıntıların olduğunu biliyoruz.

21. yüzyılda yolu, kanalizsyonu ve suyu olmayan köy istemiyorum.

Sağlıkta istediğiniz hastaneye gidip istediğiniz eczaneden ilacınızı alabiliyorsunuz. Ben de bir zamanlar SSK'lı bir işçiydim. SSK'yı batıran bir adamdı. Ya o zaman hastaları rehin alıyorlardı. Ölüyü rehin alıyorlardı. Hastanenin tuvaletine sağlam gir hasta çıkardın ya. Şimdi bir yataklı iki yataklı odalar var böyle bir duruma geldik.

TÜRKLERİ NE KADAR SEVİYORSAM..

Eskiden aile hekimi var mıydı? Niye düşünemediler. Biz size sevdalıyız sevdalı. Şu gördüğünüz Tayyip kardeşiniz Türkü ne kadar seviyorsa Kürdü de o kadar seviyoruz.

Ben İmam HAtip mezunuyum. Benim dört yavrumun dördü de İmam Hatip mezunu. Biri kamu yönetimi biri psikoloji okudu. Beni okula almadılar bir de düz lise bitirdim sonra üniversiteye aldılar. Bize bu zulimleri yaptılar. Sıkılmadan diyor ki imam hatipleri biz kurduk diyor. İnönü, cenazelerimizi yıkayacak adam kalmadı bize gassal yetiştirecek adam yetiştirin diyorlar. Kılıçdaroğlu sen bunlardan anlamazsın, senin genlerin farklı genlerin. Şu anda düz lise mezunları bir sürü ve işsizler. Ne yapalım kapatalım mı? Çekin şu meslek liselerinden ellerinizi.. Onun için bu 12 Haziran çok önemli.. 

Bu haber toplam 1565 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.