1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Başbakan Erdoğan'ın sağ kolu tarihi o konuşmayı değerlendirdi
Başbakan Erdoğan'ın sağ kolu tarihi o konuşmayı değerlendirdi

Başbakan Erdoğan'ın sağ kolu tarihi o konuşmayı değerlendirdi

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BM'de yaptığı tarihi konuşmanın perde arkasını ve hazırlık sürecini canlı yayında anlattı

A+A-

Başbakan Erdoğan'ın BM'de yaptığı konuşmanın ardından TRT Haber'de konuşmanın hazırlanış sürecini anlatan Mahir Ünal şunları söyledi:



SEÇİMLERİ LİDER KAZANIR
Toplumların en telem şanslarından biri de iyi bir lidere sahip olmalarıdır. Her zaman bizim seçimlerde söylediğimiz bir şey vardı. "Seçimleri lider ve psikoloji kazanır. Toplumları birleştiren, değiştiren ve bir yerlere getirende güçlü bir liderdir. Recep Tayyip Erdoğan, öncelikle İstanbul'da başlattığı, daha Türkiye ölçeğinde devam ettiği ve bugün bölgesel olarak sürdürdüğü liderliği bugün burada küresel bir ölçeğe taşımıştır. Ve insanlığın vicdanını aslında burada dinledik. Hakkaniyetin, adaletin, insan olmanın temel ilkelerinin altını çizen bir konuşmaydı. Ve bizler Başbakan'ın yol arkadaşları olarak sadece onunla yürümeye çalışıyoruz." dedi.

BM'YE ÖZELEŞTİRİ GETİRDİ
Olmert döneminde İsrail'le bir sorunları olmadığını kaydeden Mahir Ünal "Başbakanımızın da söylediği gibi bizim İsrail halkı ile bir sorunumuz yok. İsrail hükümetinin içinde bulunduğu uyumsuzluk ve iç çekişmeler bölgeye de yansıyor. Bizim tepkimiz bugünkü İsrail hükümetinin tavrınadır. Altını çizmemiz gereken bir husus var. Bugün Türk dış politikası ile ilgili "Sıfır sorun" politikasının geldiği yeri sorgulayan kesimler için söylemem gerekiyor bunu. Türk dış politikası "Sıfır sorun" ilkesi ile yoluna devam ediyor. Çünkü "sıfır sorun" sorunsuzluk hali değildir, çözümden yana olan bir politikadır. Bugün Başbakanımızın yaptığı konuşma bir ilkeler manzumesidir. Bu ilkeler insanlığın temel ilkeleridir. Ve BM anlaşmalarını ve İnsan Hakları Bildirgesinin ruhunu anlatan ilkelerdir. Başbakanımızda konuşmasında zaten BM'ye asli görevin hatırlattı. Ve bir yerde BM'ye de bir özeleştiri getirdi. Bu konuşma Türk dış politikasının, Türkiye'nin kendi etki altında olan bütün coğrafyayla ilgili bakış açısını, politikasını ifade eden bir konuşmaydı." dedi.

HAKLARIMIZI KULLANIRIZ
Başbakan Erdoğan'ın Rumlar için söylediği "Gereğini yaparız" sözlerini de değerlendiren Mahir Ünal "Başbakanımız bunu bir tehdit olarak değil, KKTC'ye garantörlükten doğan uluslararası hukuktan doğan kendi haklarımızı kullanacağız anlamında söylemiştir." diye konuştu.

BEYAZ GAZETE

Bu haber toplam 3336 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.