1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başbakan'ın KKTC ziyareti konuşması
Başbakan'ın KKTC ziyareti konuşması

Başbakan'ın KKTC ziyareti konuşması

Yavru vatan ziyareti öncesi kameraların karşısına geçen Erdoğan, Türkiye gündemine ilişkin de önemli açıklamalar yaptı..

A+A-

Başbakan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyareti öncesi havalimanında bir basın açıklaması yaptı. 

Gazetecilerin Diyarbakır'da şehit olan 13 askerle ilgili sorularına da cevap veren Erdoğan medyaya sitem etti ve çatışma bölgesi görüntülerinin yayınlanmasının terör örgütü propogandası anlamına geleceğini iddia etti.

İşte Başbakan Erdoğan'ın havalimanında yaptığı o açıklamaların satıor başları:

Temaslarımız sırasında Kıbrıs'ta kalıcı bir uzlaşı için atılacak adımları değerlendireceğiz. Artık bir kaç ay sonra sürecin sonlanmasını bekliyoruz. Adada kapsamlı bir çözüme ulaşılması için Türk tarafı üzerine düşeni yaptı. Türkiye ile KKTC arasında görüş noktasında herhangi bir farklılık sözkonusu değildir. 

Cumhurbaşkanı sayın Eroğlu'nun çabalarına destek vermeye devam edeceğiz. Kıbrıs sorunu etkileri itibariyle sadece adayla ilgili bir sorun değildir. Bölgesel, uluslararası bir sorundur. Sadece adadaki taraflar için değil bölgedeki yeni perspektifler için önemli bir konumda.. Kıbrıs sorunu lokal bir sorun değil küresel etkileri olan bir sorundur.

Kıbrıs meselesi yanlızca bugüne ait bir sorumluluk değildir, gelecek nesillere de ortak bir borcumuzdur. Bizler Türkiye olarak Yunanistan'la bu konuda işbirliğine hatta İngiltere ile de işbirliğine hazırız. Hükümet olarak KKTC üzerindeki haksız ambargoların kaldırılması için çalışmalarımız artarak sürecektir. Bizim önceliğimiz KKTC'nin kendi ayakları üzerinde durup gelişmesidir. 

Erdoğan açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı:

13 ŞEHİT 

Bu olay sıradan bir olay değil. Güvenliğimizle alakalı 13 şehidimizle ilgili bir de sivil iradenin araştırma yapması en tabi tercihtir. Toplumuzda oluşabilecek farklı yorumları da dikkate alarak böyle bir talimatı verdik.

KIBRIS

Biz tanımadığımız bir Rum Kesimi ile ilgili dönem başkanlığını nasıl kabul ederiz? AB, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni kabul ettiği zaman bunu düşüneceklerdi. Referandumda hayır diyenleri ödüllendirmişlerdir. Bu ödüllendirmeler AB muktebasatına da terstir. Kuzey'de Türk devleti var. Güney'de sadece onlar var. Kimi aldatıyorsunuz? Güney Kıbrıs'a dönem başkanlığı verilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz.

DİYARBAKIR SİLVAN SALDIRISI AÇILIM BİTTİ Mİ

Bazı şeyleri birbirine karıştırıyoruz, bizim milli birlik ve kardeşlik projemiz ülkemizdeki 74 milyonadır. Sadece benim Kürt kardeşlerimi kapsayan bir süreç değildir. Hepsini kapsayan bir kardeşlikten başlıyoruz. Terörist kötü niyetlidir, terörist bizde iyilik beklemesin dedik. Bölgeye yönelik attığımız adımların Kuzey Irak'taki bölgeyle ilgili adımlarımız çok daha hassas bir şekilde gerçekleştirilecektir. Terörle mücadelenin tamamen sıfırlanması diye bir şey yok. Onu zayıf düşürdüğünüz noktadır ideal olanı. Bölgeye yönelik adımlarımız daha hassas gelişecek.

MECLİS TV'DE KISITLAMA İDDİASI

Muhalefetin Meclis TV ve TRT arasındaki protokolden haberi yok.Biz iktidara geldiğimizde bu süreleri uzattık. Şu an ki süreç sadece geçmişteki protokol uygulamaya konulmuştur. Her yerde açıkça konuşabiliyorsunuz. TRT aynen diğer televizyonlar gibi ana ve ara haberlerinde oradan çekip kullanabilecektir. 

BAŞBAKAN GAZZE'YE GİDECEK Mİ

Mısır ziyaretimizin henüz tarihi kesinleşmedi. Mısır ziyaretimizden sonra Gazze'ye geçme planımız var. Şartlar oluşursa Gazze'ye geçmeyi doğrusu düşünüyorum ve böyle bir ziyareti arzuluyorum.

Gelişen şartlara göre bazı değişiklikler yapılacaktır. YAŞ'ın başkanı olarak kim

nereye atanacak ben bilmiyorum ama medya biliyor. Bazı gazetelerde duydum üzüldüm. Ben terör konusunda açık açık serzenişte bulunuyorum. Terör konusunda medyadan gerekli desteği göremedik. Her şeyi yayınlamak şart değil. Çatışma bölgesinin yayınlanması şart değildi. Bu terör örgütüne hizmet ediyor. Bizim sizlerle dayanışma içerisinde olmalıyız. Bizim Roj TV veya Fırat'la dayanışma içerisinde olamayız. Sözlü ve yazılı medya sizsiniz bu konuda gerekli desteği siz vermelisiniz.

Bu haber toplam 1557 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.