1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Duruay mega projelerin son durumunu açıkladı
Başkan Duruay mega projelerin son durumunu açıkladı

Başkan Duruay mega projelerin son durumunu açıkladı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay Gölbaşı Son Gaste Genel Yayın Yönetmeni Özcan Aydoğdu'ya önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay Gölbaşı Son Gaste Genel Yayın Yönetmeni Özcan Aydoğdu'ya önemli açıklamalarda bulundu.

Yapımı devam eden projelerden 74 parsel sorununa, Mogan Gölü'nün temizliğinden Gölbaşı'nın ikiye bölünmüşlüğünün  ortadan kaldırılmasına kadar bir çok konuya açıklık getiren Başkan Fatih Duruay samimi açıklamalarda bulundu.

Göreve geldikleri andan itibaren rutin belediye hizmetlerinin devam ettiğini anlatan Başkan Duruay yapımına başlanan büyük projelerle de ilgili konuştu.

eymir-001.jpg

EYMİR MAHALLESİ SOSYAL TESİSLERİ

Bu sene 4 büyük projemizle beraber 5 tane yeni mahalle olan köyümüzün kültür merkezini, parklarını, yollarını yaptık. Bazı mahallelerimizde mezarlık sundurmaları yaptık. Ve köylerimizde eksik olan bir çok hizmeti yaptık. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nden de büyük bir destek aldık. Alt yapı ve yolların yapılmasında Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı için seferber oldu.

-20 bin nüfusu olan Eymir mahallemizde sosyal donatı alanları bulunmuyordu. Bu da orada yaşayan vatandaşlarımız için büyük bir sorundu. Biz bu konuda bir çok istişare yaptık ve seçimden önce söz verdiğimiz gibi Eymir Mahallesine bir aile yaşam merkezi yapmaya karar verdik. Sosyal donatı yapmak için Toki tarafından yapılan imarda ayrılmış bir alan olmayınca bizlerde Maliye Bakanlığı'ndan bir arsa kiralayarak vatandaşlarımızın sosyal donatı sorununu ortadan kaldıracağız inşallah. Bürokrasi uzun bir zaman alsa da biz seçim öncesi Eymir mahallesi vatandaşlarına verdiğimiz sözü yerine getirmek için büyük bir uğraş verdik.

İhalesi yapıldı ve şu anda içerisinde yüzme havuzu, fitness, çok amaçlı salonu, hamam, derslik ve kafeteryası bulunan güzel bir tesisin inşaatına başlandı. Sene sonuna kadar burası da bitirilmiş olacak.

pazar-yeri.jpg

SEĞMENLER MAHALLESİ KAPALI PAZAR YERİ VE KÜLTÜR MERKEZİ

- Gölbaşı gibi sürekli büyüyen gelişen ve şehrin bir noktada sıkıştığı ilçede Seğmenler pazar yerimiz vardı. Orası şehir merkezinin  içinde sıkışmış bir yerdi ve otopark sorunu vardı. Biz bu sorunların bilincinde olduğumuz için Seğmenler pazar yerine daha yeni daha estetik daha kullanışlı bir tesis yapmak istedik. Ve Gölbaşımızın ilk halka açık kapalı otoparkının olduğu kültür merkezi ve pazar yeri olacak. Şu anda inşaat son hızla devam ediyor. Bu projemizde 2017 yılının sonunda bitecek. Yine bu tesisimizde çok amaçlı salonlar, derslikler olacak. Hemen altında hayır çarşımız hizmet verecek. Hanımlarımızın spor yapacağı alanlarda bu tesisin içinde olacak. Yeni modern kapalı pazar yerin de bu projeyle birlikte Gölbaşımıza kazandırmış olacağız.

sehir-parki.jpg

ŞEHİR PARKI

119 dönümlük park bir önceki dönemde de ihalesi yapılmıştı ama daha sonra ihalesi iptal edilmişti. Mogan Park'tan sonra en büyük yeşil alanın olduğu bir alan olacak burası. Yine burada da yüzme havuzu, kafetaryalar, spor tesisleri, çocuk parkları olacak. Bu projeyle birlikte Gölbaşı gerçek anlamda bir sosyal donatı alanına sahip olacak. İhalesi yapıldı yine 2017 sonunda bitirilecek ve halkımızın hizmetine sunulacak.

Bu projemizde vatandaşlarımızın hem  Mogan hem de Eymir Gölü'nün  muhteşem güzelliğini izleyebilecekleri bir de dönme dolap olacak.

mevlana.jpg

MEVLANA SPOR MERKEZİ

Gölbaşı'nda bizim dönemimizdeki herkes gölde yüzmeyi öğrendi. Biz istiyoruz ki yüzme sporunu çocuklarımızla buluşturalım ve yüzme sporunu tüm Gölbaşılıların yapmasına imkan sağlayalım. İşte bu yüzden sosyal donatı alanlarında yüzme havuzu olmasına dikkat ediyoruz. Bunlardan birisi de Mevlana Parkı içerisine yapacağımız tesis. Bu tesisin içine yüzme havuzu, fitness, hamam ve kadınlarımızın spor yapabilecekleri bir alanlar olacak. Buranın da ihalesi ve yer teslimi yapıldı. Bu sene sonunda bu tesis hizmete girecek.

Bu haber toplam 3097 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler