1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Şimşek “Gölbaşı’na Büyük Bir Hükümet Konağı yapacağız”
Başkan Şimşek “Gölbaşı’na Büyük Bir Hükümet Konağı yapacağız”

Başkan Şimşek “Gölbaşı’na Büyük Bir Hükümet Konağı yapacağız”

Gölbaşı Belediyesi ocak ayı olağan meclis toplantısı son oturumu Gölbaşı Belediyesi Meclis Salonunda Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek başkanlığında gerçekleşti.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi ocak ayı olağan meclis toplantısı son oturumu Gölbaşı Belediyesi Meclis Salonunda Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek başkanlığında gerçekleşti.

Gündem maddelerinin ve önergelerin ardında mecliste gündem dışı söz alan İyi Parti Gölbaşı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Saniye Çiftçi Ertürk, Gölbaşı Belediyesi tarafından başlatılan ve çalışmaları devam eden projelerle ilgili Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e çeşitli sorular yöneltti.  

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, İyi Parti Gölbaşı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Saniye Çiftçi Ertürk’ün sorduğu soruları tek tek cevapladı.

“Gölbaşı yeni adliye binasında sıkıntı yok”

İlk olarak yeni adliye binası hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Şimşek, “Yeni Adliye binası için gerekli tüm çalışmalar yapıldı. Orada karşımıza çıkan ilk sorun yer sorunuydu. Bunun için en uygun yer Haymana Yolu üzerinde ki yer oldu. Ondan sonra çok kısa sürede oranın imar sorunu çözdük. Projede bazı sıkıntılar oldu. Yeniden hazırlandı. 2023 bütçesine konulmadığını söylediniz. Olsun ek bütçe ile bile olsa yapılır. Orada büyük bir problem yok her şekilde halledilir” dedi.

“Ankara’nın yeni Adliye Sarayını Gölbaşı’nda yapılması için çalışıyoruz”

Ankara geneli için yapılacak yeni adliye binasının Gölbaşı’nda yapılması içinde çalışmaların davam ettiğini vurgulayan Başkan Şimşek “Şu anda Ankara’da ki mevcut adliye binası yetmiyor. Onun için 700 bin metrekare alan üzerine yeni bir Adliye Sarayı yapılacak. Yenimahalle’de yapılması planlıyor. Cumhurbaşkanımızın Baş Danışmanı bizi ziyaret gelmişti. Ben o ziyarette dedim ki ‘Gelin Ankara’nın yeni Adliye Sarayını biz Gölbaşı’na yapalım. Bizim yerimiz çok’ dedim. Eyer biz yeni adliye binasını buraya getirebilirsek bizim için çok iyi olacaktır. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

“Gölbaşı’na Büyük Bir Hükümet Konağı yapacağız”

Gölbaşı’na Büyük Bir Hükümet Konağının yapılması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Şimşek “Şu an mevcut Adliye ve Kaymakamlığın olduğu alana büyük bir Hükümet Konağı yapmayı hedefliyoruz. Kaymakamlığımız için yeni bir yer hazırladık planlaması bitti. İnşallah orası da Valilik veya İç İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılacak. O alana da Hükümet Konağı yapmak istiyoruz. Çünkü Gölbaşı’nda hükümet konağı yok. Eyer başarabilirsek, nüfus müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü, tapu müdürlüğü gibi müdürlüklerin hepsini o binada toplayacağız. İnşallah 2023 yılı içerisinde bunu çözeceğiz” dedi.

“BELLAS KÂR EDECEK”

Üniversiteler Caddesi üzerinde ki dükkanların ihale ile Bellas’a verilme nedeni de açıklayan Başkan Şimşek “Yapılan dükkanlar için binin üzerinden başvuru geldi. Oranın bir işletme gibi her şeyi ile ilgilenecek bir şirket olması gerekiyordu. Bizde belediyeni kendi şirketi olan Bellas’a verdik. Ayrıca burada Bellas kar edecek.” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Yapılması planlanan iki katlı otopark projesi ile ilgilide şu ifadeleri kullandı;

“Bu proje basit bir proje değildir. Otopark projesi Büyük Gölbaşı Merkezi Projesi’nin içerisinde yer almaktadır. Biz gecen ihalesini yaptık. Bu ihale için yedi firma dosya indirmiş bir tane firma girmiş, o firmadan yüksek fiyatla girince bende iptal ettim. Bizim Gölbaşı halkının hakkının ve hukukunu korumamız gerekiyor. Ayrıca iyi firmaların katılması gerekiyor.  Küçük bir proje değil o yüzden ince eleyip sık dokuyoruz. Gerekli tüm çalışmaları gerçekleştirip ihale edeceğiz. Kısa süre içerisinde tamamlayacağız”

Bu haber toplam 2179 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.