1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Başkan Şimşek yaptığı hizmetleri anlattı
Başkan Şimşek yaptığı hizmetleri anlattı

Başkan Şimşek yaptığı hizmetleri anlattı

Başkan Şimşek, Gölbaşı Belediyesi çalışmaları ve gündeme dair birçok konu hakkında gazetecilere bilgi verdi.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan gazeteciler ile kahvaltıda bir araya geldi.

Başkan Şimşek, Gölbaşı Belediyesi çalışmaları ve gündeme dair birçok konu hakkında gazetecilerle sohbet ederken, döneminde yapılan hizmetlerle ilgili de bilgi verdi.

-BORCU KENDİ DÖNEMİMİZDE ÖDEYECEĞİZ

Şimşek , yaklaşık 20 yıldır, özel sektörden kiralama yöntemi ile temin edilen katı atık çöp toplama ve temizlik hizmetinin belediyenin araçları ile yapılacağını bu kapsamda belediye bünyesine 26 yeni aracı satın alıp araç filosuna dahil ettiklerini açıkladı. Şimşek araçları 47 milyon liraya mal ettiklerini ifade ederken, bu araçlar için kredi çekildiğini ve çekilen kredinin kendi döneminde ödeneceğini ve bir sonraki döneme bu borcun aktarılmayacağını söyledi.

-TULUMTAŞ MAĞARASI GÜN YÜZÜNE ÇIKARILDI

-GÖLBAŞI’NI DÜNYAYA TANITTIK

Tulumtaş mağarasının turizme kazandırılmasında son aşamaya gelindiğini kaydeden Şimşek, 21 Mart’ta Tulumtaş mağarasının ziyarete açılacağı bilgisini de verdi. Bilardo Kompleksinin de tamamlanıp hizmete açıldığını kaydederken, bu komplekste dünya bilardo şampiyonlarının yapıldığını ve Gölbaşı’nın adının dünyaya duyurulduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerin yapılmasına önce olduklarını söyleyen Şimşek, bu sayede hem Gölbaşı’nın tanıtımının yapıldığını hemde bu şampiyonalar nedeniyle ilçeye büyük ekonomik katkı sağladıklarını ifade etti. Başkan Şimşek İngiltere Londra’da yapılan dünyanın üçüncü Avrupa’nın ikinci büyük turizm fuarına katılıp bu fuarda Gölbaşı’nın dünyaya tanıtılmasını sağladıklarını anlattı.

-TÜM MAHALLELERE DOĞALGAZ

Gölbaşı’nın günden güne geliştiğini ve hemen hemen bütün mahallelere doğalgaz getirildiğini söyleyen Başkan Şimşek, mahallelerdeki yaşamı daha da aktif hale getirmek ve çevre kirliliğini  önüne geçilmesi için doğalgazın şart olduğunu da sözlerine ekledi. Şimşek mahallelere doğalgaz bağlatmak için göreve geldiği günden bugüne kadar büyük bir çaba sarf ettiğini söylerken, Gölbaşı Belediyesi olarak bu çalışmalara tüm katkıyı verdiklerini bildirdi. Konya Yolu üzerinde 13, Haymana yolu tarafından ise sadece 3 mahallenin doğalgaz bağlantısının olmadığını ifade eden Şimşek, yıl sonuna kadar buralarda da çalışmaların tamamlanacağını ve Gölbaşı’nda doğalgazsız mahalle kalmayacağını müjdeledi.

-YETKİ ALDIK YENİDEN DÜZENLEDİK

Ankara Caddesi ve Cemal Gürsel caddesindeki yapım yetkisinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu söyleyen Şimşek, ABB’den bu caddelerde çalışma yapmak için yetki aldıklarını ve bu caddelerde yeni düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

Millet Bahçesi, Bisiklet yolu gibi mega projelerinde sonuna yaklaşıldığını ifade eden Başkan Şimşek, Üniversiteler Caddesi projesinin de son aşamada olduğunu kaydetti.

Bu haber toplam 1751 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.