1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Başkent projelerine muhteşem açılış
Başkent projelerine muhteşem açılış

Başkent projelerine muhteşem açılış

Başkent'te 193 proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bakanlar, milletvekilleri ve yüz binlerce Ankaralının katıldığı muhteşem bir törenle açıldı.

A+A-

Başkent'te 193 proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bakanlar, milletvekilleri ve yüz binlerce Ankaralının katıldığı muhteşem bir törenle açıldı.

            Eski Hipodrom (AKM) alanında düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in yanı sıra Ankara Valisi Ercan Topaca, bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile iş dünyasının önde gelen isimleri ile yüz binleri bulan Başkentli katıldı.

            Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, açılış konuşmaları öncesi, ellerinde Türk Bayraklarıyla alanı hınca hınç dolduran coşkulu kalabalığı, vinçle yükselerek, selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da alana gelmesinin ardından kalabalığın sevgi gösterileri arasında yaptığı konuşmada Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından son 3 yılda Ankara’da yapımı gerçekleştirilen projelerden kısaca bahsetti.

 

-“SON 3 YILDA 15 MİLYON TON ASFALT DÖKTÜK”

            “Son 3 yılda asfalt konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi bir rekor kırmıştır” diyerek, projeleri anlatmaya başlayan Başkan Gökçek, “3 senede toplam 15 milyon ton asfalt döktük, senede 5 milyon ton. Bu bir Türkiye rekorudur” dedi.  Büyükşehir Belediyesi olarak sadece 2016 yılında 230 kilometre köy yolu ve 1111 kilometre de cadde ve bulvar açtıklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Dile kolay 1341 kilometre bulvar, yol ve köy yolu yaptık, bu da ayrıca Cumhuriyet tarihinin bir başka rekorudur” açıklamasını yaptı.  

            “Şimdi söyleyeceğim rakama lütfen dikkat edin” diyerek sözlerine devam eden ve yerel seçimlerin ardından geçen 3 senede köylere açılan tarım yollarının mesafesinin 4 bin 348 kilometre olduğunu anlatan Başkan Gökçek, ayrıca 31 adet yaya alt-üst geçidi, 95 adet menfez, 28 adet alt üst geçit, 6 itfaiye binası, 2 aile yaşam merkezi binası, 29 adet dekoratif saat kulesi ve 5 tane Ankara giriş kapısı yapıldığını söyledi.  

 

-“EN UFAK İLÇEYE BİLE KATI ATIK TESİSİ”

“Ankaramızı çiçek gibi yapmak için 41 milyon adet çiçek diktik” sözleriyle yeşillendirme çalışmalarına da değinen Başkan Gökçek, bu kapsamda ayrıca 29 milyon çalı grubunun refüjlere yerleştirildiğini, 435 bin adet de yetişkin ağaç dikildiğini kaydetti.

Başkent Ankara’nın dört bir tarafına Büyükşehir Belediyesi tarafından sadece son 3 yıl içerisinde yapılan hizmetleri kalem kalem rakamlarıyla vermeye devam eden Başkan Gökçek, coşkulu kalabalığın her rakamdaki coşkulu alkışları eşliğinde şunları söyledi:

“37 bin kent mobilyasını kentin değişik yerlerine yerleştirdik. 67 tane büyüklü küçüklü park yaptık. 3 bin 800 kilometre yol şeritleri çizdik ve Ankara’yı daha bilinir hale getirmek için 40 bin 416 tane trafik işaret levhası yerleştirdik.

1150 kilometre içme suyu hattı döşedik. 74 kilometre ana ishale hattı, 503 kilometre atık su hattı, 135 kilometre de yağmur suyu hattı yaptık. Toplamda 1868 kilometre alt yapı döşedik.

            160 bin aileye 7 milyon 200 bin koli gıda dağıttık. Her sene 83 bin ton, 3 senede 248 bin ton yakacak dağıttık. 147 bin 135 çocuğumuza kırtasiye, kaban ve bot yardımı yaptık.

Kırsal hizmetler, Özel İdare yetkisi bize geçtikten sonra hizmet vermeye başladı. Yem bitkisi tohum desteği, arılı kovan, arıcılık malzemeleri, sebze fidanları, meyve fideleri, tohum desteğini Ankara’nın 17 tane ilçesinde köylülerimize yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

Ankara tarihinde ilk defa en ufak ilçemiz bile katı atık tesislerine sahip oldu. Çöpler kamyonlara, TIR’lara yükleniyor, Ankara geliyor ve çöpler imha ediliyor.

            Ankaparak bitiyor, Avrupa’nın en büyük tema parkı.

Mamak, Kuzey Ankara, Dikmen Vadisi 4-5. etaplar devam ediyor. Kuzey Yıldızı Külliyesi, cami külliye ve konferans salonu bu yıl itibariyle, yılsonuna varmadan Allah izin verirse hizmete giriyor. Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi hızla devam ediyor. Ankara kanal projesi bitti, İmharahor Vadisi’ni Allah nasip ederse, bu yıl itibariyle giriyoruz. İnşallah Gar-Kızılay-Keçiören havaalanı metroları da hükümetimiz desteğiyle bu yıl itibariyle başlıyor.”

 

-“CUMHURBAŞKANIMIZ, BAŞBAKANIMIZ VE HÜKÜMETİMİZE TEŞEKKÜRLER”

            Yatırım rakamlarını açıklamasının ardından kendisini sürekli alkışlayan ve tezahüratlarla destek veren coşkulu kalabalığa “Şimdi sormak istiyorum. Bu kadar yatırım yapıldı, hükümetimizin verdiği imkanlar olmasaydı, bu işleri nasıl yapacaktık” diye soran Başkan Gökçek, “Bu nedenle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza, hükümetimize Ankaralılar adına şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.    

16 Nisan referandumuna ilişkin olarak medya organlarında “evet-hayır” çekişmesi yaşandığına ilişkin haberler yer aldığını kaydeden Başkan Gökçek, “Gerçek öyle değil, evetler yüzde 60’ı geçmek için, hayırlar yüzde 40’ın altına düşmemek için mücadele ediyor, olay bundan ibaret” açıklamasını yaptı.

            Ankara’da referandumla ilgili 1, 9 ve 27 Mart’ta 3 ayrı anket yaptırdığını ifade eden Başkan Gökçek, ilk anketteki “evet” diyenlerin oranlarının yüzde 55,4, ikincisinde yüzde 56,2, üçüncüsünde ise 58,3’e çıktığını söyledi. Başkan Gökçek, “İnşallah son yapacağımız ankette yüzde 60’ı geçeceğiz ve Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözü tutacağız, tutacak mıyız?” diye sorunca, yüz binler de “evet” diyerek destek verdiler.

           

“HAYIR’DA HAYIR YOKTUR”

          Konuşmasında referandumda “hayır” diyeceklerini alenen açıklayan “PKK, DHKP-C, DEAŞ, HDP, FETO ve Batı”yı da sayan Başkan Gökçek, “Söyler misiniz bunların içerisinde dostumuz olan bir tane var mı? Benim her yerde söylediğim ifade var… 'Biz hayır verene terörist diyemeyiz, ama her terörist hayır diyor', dolayısıyla hayır’da hayır yoktur” dedi.

            PKK ve DEAŞ tarafından Ankara Gar, Kızılay ve Merasim Sokak’ta, İstanbul’da da Beşiktaş ve Havaalanı’nda patlatılan bombalarda, herhangi bir parti ayrımı yapılmadan tüm milletin hedef alındığını da hatırlatan Başkan Gökçek, “Cemevlerinden cenazeler kalktı. Alevi, Sünni, Türk, Kürt demeden, ayrım yapmadan tüm milletin üzerine bomba attılar” diye konuştu.

 

-“EVET” ÇAĞRISI…

FETÖ’nün de AK Parti’ye, Deniz Baykal kasetiyle CHP’ye, 10 Genel Başkan yardımcısı kasetleriyle MHP’ye ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterini düşürerek BBP’ye zarar verdiğini anlatan Başkan Gökçek, “Onlar için tüm siyasi partiler sadece kullanmak için vardır. Onun için CHP, MHP, BBP ve Saadet Partililere şunları söylemek istiyorum; çocuğunuz, ülkeniz, bayrağınız için lütfen ‘evet’ deyin” çağrısında bulundu.

            “Biz de bu referandumda parti ayrımı yapmadan bir araya gelelim, FETÖ ve tüm terör örgütlerine ‘evet’ diyerek dersini verelim” diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Gökçek, yüz binlerce Başkentli’nin “evet” destekleriyle birlikte sözlerini şöyle tamamladı:

“Ben soracağım ve sizden de ‘evet’ diye cevap almak istiyorum. Özgürlük için, huzurumuz için, birliğimiz için, dirliğimiz için, diriliş için, güçlü Türkiye için, şehitler için, yükseliş için, ecdadımız için, vatanımız için, gençliğimiz için, milletimiz için, bayrağımız için, istikbal için, istikrar için ve Allah nasip ederse referandumdan sonraki ilk seçimde Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapmak için ‘evet, evet, evet… Bu muhteşem kalabalığa şükranlarımızı teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

            Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Ankara Valisi Topaca’nın da açılış konuşmalarının ardından dört bir tarafı pankartlarla donatılan alanı dolduran yüz binlerce Başkentlinin tezahüratları eşliğinde tüm katılımcılar Büyükşehir Belediyesi’nin de 70 ayrı projesinin aralarında yer aldığı “193 projenin” açılış kurdelesini birlikte kestiler.

            Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdeleyi, “1,5 katrilyon liralık tüm bu yatırımların Ankaramıza, Ankaralılara, aydınlık yarınlarına bir milat olmasını Allah’tan temenni ediyoruz” diyerek kesti.  

Bu haber toplam 3381 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.