1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Başkent'te 'Kahramanlar Anıtı'
Başkent'te 'Kahramanlar Anıtı'

Başkent'te 'Kahramanlar Anıtı'

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Başkent Ankara’da meydana gelen terör saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenler anısına “Kahramanlar Anıtı” yapılması kararlaştırıldı.

A+A-

Toplantıda ayrıca, Anadolu Bulvarı üzerinde iki farklı bölgede “U” dönüş yapılmasına ve Ulus’taki dükkan levhalarının Ankara’nın tarihine yakışır bir standarda getirilmesine karar verildi.

Meclis 2. Başkanvekili Nail Çimen yönetiminde gerçekleşen toplantıda Başkent’te Taş Bebek Müzesi kurulmasına ilişkin de karar alındı.

 

-BAŞKENT’E “KAHRAMANLAR ANITI”

            Meclis toplantısında görüşülen İsimlendirme Komisyonu Raporu’yla, Ankara’nın çeşitli bölgelerinde meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlar için “Kahramanlar Anıtı” yapılması kararlaştırıldı.

            Anafartalar Çarşısı, Gar önü, Merasim Sokak ve Kızılay Güvenpark Otobüs Durağı'nda  meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Başkanlıkça uygun görülecek bir yere ‘Kahramanlar Anıtı’yapılmasına yönelik İsimlendirme Komisyonu Raporu meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

 

-TAŞ BEBEK MÜZESİ…

Büyükşehir Belediyesi tarafından 1994 yılından bu yana hizmet veren BELMEK’ler kapsamında hazırlanan Taş Bebeklerin, daha iyi tanıtılması amacıyla Taş Bebek Müzesi kurulmasına ilişkin Başkanlık Yazısı da oy birliğiyle onaylandı.

 

-ANADOLU BULVARI’NA “U” DÖNÜŞ

            Yenimahalle ilçesi Çevre yolu Anadolu Bulvarı Kavşağı güney ve kuzey bölgesinde “U” dönüş yapılmasına ilişkin imar plan değişiklikleri de meclis üyelerinin oy birliğiyle onaylandı.

Kabul edilen kararda, Yenimahalle Ankara Çevre Otoyolu trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla Anadolu Bulvarı üzerinde farklı iki bölgede “U” dönüşü yapılması için Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yol projeleri doğrultusunda hazırlanan imar planları onandı.

 

-ULUS’TA TARİHE YAKIŞIR LEVHALAR

Meclis toplantısında üyelerin oy birliğiyle alınan diğer bir karar ise Ulus bölgesinde bulunan dükkan levhalarına ilişkin oldu. “Ulus bölgesindeki dükkanların levhalarının Ankara’nın tarihine yakışacak bir şekilde tasarlanarak, belli bir standarda getirilmesi hususunda gerekli çalışmaların yapılması” ifadelerinin yer aldığı rapor üyelerce kabul edildi.

Kimsesizler Yurdu’nda kalan çocukların Ankara’yı tanımaları için faaliyetler düzenlenmesi ile yaşlı vatandaşların sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla belli periyotlarla Konya iline geziler düzenlenmesine de karar verilen toplantıda, Yenimahalle’deki Cemre parkı içerisinde bulunan spor kulübü tesisinin Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı’na idari bina olarak kullanılmak üzere iz bedeli ile kiraya verilmesi de kararlaştırıldı.

           

-KALE'DEKİ OTOPARKI BELEDİYE ŞİRKETİ BELTAŞ İŞLETECEK"

            Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı’nın yazısı ile “Ankara ili, Altındağ ilçesi, İç Kale Bölgesi Kentsel Tasarım Yapım İşi” kapsamında, Yenihayat Mahallesi İlköğretim Okulu arkasında yapılan 41 araçlık açık otoparkın işletmesi için gerekli işlemlerin yapılmasının istendiği belirtilen bir başka komisyon raporu da Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Alınan kararla, sözkonusu bölgedeki otopark alanının işletme hakkının, ilgili yasa ile Büyükşehir şirketi olan BELTAŞ AŞ’ye (Belediye Trafik Hiz. Makine Otomotiv İnş. Müh. Doğalgaz İç ve Dış Tic. San. AŞ) devir edilmesine karar verildi.

 

-CADDE VE SOKAKLARA YENİ İSİMLER

Güdül Belediyesi’ne, ilçe genelinde cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere cenaze aracı ile köylerde (mahallelerde) sosyal faaliyet gösteren derneklerin her türlü sosyal faaliyetlerinde kullanılmak üzere bir adet otobüsün tahsis edilmesinin de kararlaştırıldığı toplantıda ayrıca, Ankara’nın çeşitli bölgelerinde uygulanacak olan İsimlendirme Komisyonu Raporları da görüşüldü.

Meclis üyeleri tarafından onaylanan, İsimlendirme Komisyonu raporlarında şu maddeler yer aldı:

-Çankaya ilçesi Fakülteler, Cebeci ve Ertugrulgazi mahallesi sınırlarında bulunan Kutlugün Sokağın, yol genişliğinin farklı olması nedeniyle 20 metre genişliğindeki 1 nolu yolun Kutlugün Caddesi, 10 metre genişliğindeki 2 nolu yolun Kutlu Sokak olarak isimlendirilmesi,

-Çankaya ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi sınırlarında bulunan isimsiz yol güzergahının 2135 sokak olarak isimlendirilmesi,

-Pursaklar ilçesinde yeni açılan imar yolları nedeniyle Saray Fatih Mahallesi sınırları içerisinde 253, Osmangazi Mahallesi sınırları içerisinde 77 adet sokak ve caddenin isimlendirilmesi,

-Yenimahalle Yeşilevler Mahallesi sınırlarında bulunan isimsiz yol güzergahının 919 Sokak olarak isimlendirilmesi,

-Keçiören ilçesi sınırlarında bulunan Kosova Mamuşa Parkı’nın önündeki 260. Cadde isminin Kosova Caddesi olarak değiştirilmesi,

Bu haber toplam 45199 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.