1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BAŞKENT’TE RAMAZANIN İLK GÜNÜ
BAŞKENT’TE RAMAZANIN İLK GÜNÜ

BAŞKENT’TE RAMAZANIN İLK GÜNÜ

Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört yanında kurduğu, artık geleneksel hale gelen iftar çadırlarında yaklaşık 13 bin Başkentli, Ramazan ayının ilk orucunu hep birlikte açtı.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört yanında kurduğu, artık geleneksel hale gelen iftar çadırlarında yaklaşık 13 bin Başkentli, Ramazan ayının ilk orucunu hep birlikte açtı. Kent merkezinden çevre ilçelere kadar 28 farklı noktada bulunan çadırlarda vatandaşlara 4 çeşit yemek ikram edildi.

Biraradalığı ve dayanışmayı güçlendiren iftar sofralarından memnuniyetle ayrılan Başkentlilerin teravih sonrası nostaljik Ramazan geceleri için buluşma adresi ise Hacı Bayram oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde düzenlediği Ramazan etkinlikleri, ünlü tasavvuf müziği sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun manevi duygulara hitap eden konseriyle başladı. 

- HER GÜN 4 ÇEŞİT YEMEK

Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı on bir ayın sultanı Ramazan ayının geleneklerinin yaşatıldığı ve Başkentlilerin bu aya özel nostaljik özlemlerin giderildiği, tokun açın halinden anladığı, ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzandığı, yetim ve öksüzlerin sevindirildiği oruç ayında Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da 28 farklı noktaya kurduğu iftar çadırlarında Başkentli misafirlerini ağırlıyor.

Ramazan ayının ilk gününde Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin dört bir yanına kurulan çadırlara Başkentliler yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 13 bin kişiye ikram edilen iftar mönüsünde ilk gün yayla çorbası, tas kebabı, pilav ve cevizli kadayıf yer aldı. Çadırların önünde iftardan önce sıraya giren vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. 

- GÜVENPARK’TA UZUN KUYRUKLAR

Kent merkezinde işi olan, iftar saatinde evine ulaşamayan Başkentliler ise oruçlarını Kızılay Güvenpark’ta kurulan çadırda açtılar.

Türkiye mozaiğini yansıtan Kızılay’daki iftar çadırında hayatının ilk orucunu tutan minikler de vardı, Başkent’te misafir olan aileler de, meraktan gelenler de… Merkezde görevli polis memurları ve güvenlik görevlilerinin de tercih ettiği çadırda iftarını yapan Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale gelen bu hizmetinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

- HACI BAYRAMDA TASAVVUF MÜZİĞİ

Ramazan ayının ilk gününde Başkentliler, iftar sonrası soluğu Hacı Bayram Cami’nde aldılar. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı restorasyon çalışmasıyla aslı korunarak modern bir görüntüye kavuşturulan ve geçen şubat ayında hizmete açılan Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nin avlusu ve etrafında gerçekleştirilen Ramazan etkinlikleri ilk günden yoğun ilgi gördü.

Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nin içinde ve avlusundaki çok sayıda vatandaş, teravih namazının ardından sanatçı Mustafa Özcan Güneşdoğdu'nun konserini dinledi. Şehit olan askerlerin anısına da bir eser seslendiren Güneşdoğdu, konser için oluşturulan platform alanı dolduranların yanı sıra yeşil alanda çocukları ve aileleriyle oturan vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. 

            Teravih namazının ardından verilen konserle on bir ayın sultanı Ramazan’ın ilk akşamını Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nde geçiren Başkentli vatandaşlar, bir ay boyunca hem her gece bir başka  tasavvuf müziği konseriyle buluşuyor hem edebiyat ve fikir  sohbetlerine katılıyor hem de Hacı Bayram’da kurulan kitapçılar, sahaflar ve çeşitli el sanatları ürünleri stantlarını takip ediyorlar.

           

Bu haber toplam 1484 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.