1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BDP'den mutabakat sonrası ilk açıklama
BDP'den mutabakat sonrası ilk açıklama

BDP'den mutabakat sonrası ilk açıklama

CHP'nin yemin kararı almasına BDP'den ilk yorum Sırrı Sakık'tan geldi.

A+A-

CHP'nin yemin krizinin çözümü konusunda AK Parti ile mutabakata varması ve yemin kararı almasında BDP'nin desteklediği Bağımsız Muş Milletvekili Sırrı Sakık'tan çok sert eleştiri.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ

Sakık, "Zaten CHP'nin bu kararı almasına almasına kimse anlam verememişti. Bence bizi zor durumda bırakmak için AKP ile danışıklı dövüş içindelermiş" şeklinde konuştu.

Sakık, ''Ortak bir zeminde görünüyordunuz, öyle değil miydi?''şeklinde yöneltilen soruya ise Sırrı Sakık, "Hiç bir zaman öyle bir ortaklığımız olmadı, CHP'nin bu yemin boykutu kararının tam olarak neye dayandığı bile belli değildi. Biz ise en başından beri arkadaşlarımızın durumuyla ilgili rahatsızlıklarımızı, neler yapabileceğimizi hep söyledik" şeklinde yanıt verdi.

SIRRI SAKIK CHP'Yİ ELEŞTİRDİ

BİR İTİRAZ DA KAPLAN'DAN

BDP'li Hasip Kaplan da, Ak Parti ile CHP'nin üzerinde anlaştığı mutabakat metnini ''Metin milli iradeyi yansıtmıyor'' diyerek eleştirdi.

DEMİRTAŞ: BİZDEN GİZLENDİ

CHP'nin yemin kararının ardından bir açıklamada Selahattin Demirtaş'tan geldi. Demirtaş: ''Diyaloğa açığız, ancak AKP-CHP arasındaki mutabakat bizden gizlendi'' dedi.

Bu haber toplam 1416 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.