1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BDP'yi bekleyen tehlike
BDP'yi bekleyen tehlike

BDP'yi bekleyen tehlike

BDP kapatılan 8. Kürt partisi mi olacak?

A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, BDP'nin 2. Olağan Kongresi ile ilgili soruşturma başlattı.

Terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, kongrede atılan sloganlar, salonda açılan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterleri ile pankartlara ilişkin soruşturması, "terör örgütü propagandası" suçu kapsamında yürütülecek.

PKK'LI PANKARTLARA İNCELEME

Selahattin Demirtaş ve Emine Ayna'nın eşbaşkan seçildiği BDP'nin 2. Olağan Kongresi, Ahmet Taner Kışlalı spor salonunda 4 Eylül'de gerçekleştirilmişti. Kongrede "Demokratik Özerklik Statümüzdür, Reddedilemez", "Özgür Kürdistan Demokratik Türkiye", "Barışın Elçisi İmralı'da", "Askeri ve Siyasi Operasyonlara Son" pankartları ile tartışma konusu olan "Öz Savunma Gücü", "Demokrasilerin Öz Savunması" sloganı yazılı pankartlar yer almıştı. Kongre salonuna Türk bayrağının yanı sıra Mazlum Doğan, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya, Mahir Çayan, Kemal Pir, 1993'te Batman'da öldürülen DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar, kendini yakarak yaşamına son veren PKK'lı Sema Yüce, kaza ve olaylarda yaşamını yitiren parti çalışanları, tutuklu belediye başkanlarının resimleri asılmıştı.

PKK MARŞI OKUDULAR

"Yaşaşın Başkan Apo" sloganları atılan kongrede gerçekleştirilen sinevizyon gösterisinde Kandil operasyonunda öldüğü iddia edilen 7 sivilin fotoğraflarına yer verilerek, "AKP öldürüyor" denilmişti.

Kongrede Erdoğan'ın ismi geçtiğinde "Yuh" ve "Katil Erdoğan" sesleri yükselmişti. Kongrenin açılışında bir dakikalık saygı duruşu anonsundan sonra trübünlerdeki topluluk, hep bir ağızdan PKK'nın kahramanlık marşını okunmuş, "PKK halktır halk burada" sloganları atılmıştı.

KAPATILAN SEKİZİNCİ KÜRT PARTİSİ Mİ OLACAK?

BDP'nin kongresi hakkında inceleme başlatılması, "BDP kapatılan sekizinci Kürt partsi mi olacak?" sorusunu da akıllara getirdi. BDP'nin 12 Eylül referandumunu boykot etmesi ve Anayasa değişikliğini desteklememesi, Erdoğan ve AKP'nin tepkisini çekmişti. Erdoğan, "Bugüne kadar partilerinin kapatılmasından şikayet edenler, parti kapatmayı zorlaştıran anayasa değişikliğine destek vermeyerek ne akdar samimiyetsiz olduklarını göstermişlerdir" diyerek sık sık BDP'nin bu tavrını eleştirmişti.

TARİHE GEÇEBİLİR

BDP hakkında açılacak bir kapatma davasının kuvvetle olasılık BDP aleyhine sonuçlanabileceği Ankara kulislerinde konuşulan senaryolar arasında. Bu durumda BDP, kapatılan 8. Kürt partisi olarak tarihe geçebilir

Bu haber toplam 1486 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.