1. HABERLER

  2. Beklenen gün geldi, festival başladı
Beklenen gün geldi, festival başladı

Beklenen gün geldi, festival başladı

Gölbaşı Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl 8.’si düzenlenen Gölbaşı Uluslararası Göller, Sevgi Çiçeği ve Andezit Festivali TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in katılımıyla gerçekleşti.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl 8.’si düzenlenen Gölbaşı Uluslararası Göller, Sevgi Çiçeği ve Andezit Festivali TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in katılımıyla gerçekleşti. Mevlana Parkı’nda açılış ve kortej yürüyüşü ile start alan festival renkli görüntülere sahne oldu.

untitled-2.20110923232141.jpg

Geçtiğimiz yıl yürüyüş korteji sırasında yağmurun azizliğine uğrayan festivalde bu yıl aynı manzaralar yaşanmaması hem Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nı hem de katılımcıları sevindirdi.

Cemal Gürsel Caddesi, Hükümet Caddesi ve Şehit Gaffar Okkan Caddesi’ni kaplayan kortejde yer alan Kenya gösteri grubu yürüyüş boyunca akrobasi figürleri sergilerken, ateş adamda vatandaşlara hünerlerini gösterdi.

PROTOKOLDEN YOĞUN KATILIM

Mevlana Parkı’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan festival etkinliklerine, protokol üyeleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Açılış programına TBMM Başkanı Cemil Çiçek, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Yargıtay Başsavcısı Vekili Mehmet Ekmekçi, Bangladeş Büyükelçisi Başkâtibi Shah Asıf Rahman, MHP MYK Üyesi Refika Gündüz, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Yücel, Somali Büyükelçiliği Ticari Ateşa Yusuf Ahmet Hasan, Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Aypek, MHP Milletvekili Sebahattin Çakmak, Gölbaşı Kaymakam Vekili Kamuran Mustafa Ballı, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Erdal Özköroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Cihangir Kaya, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Teşkilat Başkanları, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, Birim Müdürleri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

GÖLBAŞI’NDAKİ DEĞİŞİMİ FESTİVALLE TAÇLANDIRIYORUZ

Bu yıl 8.’si düzenlenen festivalin açılış konuşmasını Başkan Yakup Odabaşı yaptı. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Odabaşı konuşmasında programa katılanlara teşekkür ederek,  “Festivalde amacımız Gölbaşımızın doğal güzelliklerini, tarihini, yöresel yemeklerini, ekonomik değerlerini, gelenek ve göreneklerini tanıtmak, ulusal olduğu kadar uluslar arası arenada da Gölbaşımızın değerlerini öne çıkarmaktır. Ayrıca festival süresince unutamayacağınız, hoş vakitler geçireceğiniz sizlere özel programlar hazırladık. Festival süresince emeği ile düşüncesi ile katkı sağlayanlara teşekkür ediyor, başarılarını kutluyorum” dedi.

FESTİVAL YERİNE ŞENLİK DENİLMELİ

Odabaşı’nın ardından konuşma yapan MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır festival kelimesinin bizlere ait olmadığına dikkat çekerek şenlik olarak değiştirilmesi, bu yönde yasal düzenleme yapılabileceğini ifade etti. Şandır ayrıca, böyle günlerin birlik ve beraberlik için önemli olduğunu vurguladı.

ŞENLİKLER BİRLİK BERABERLİK AÇISINDAN ÖNEMLİDİR

Festivalde konuşma yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek’te Şandır’ın açıklamalarına katıldığını ifade ederken, “Şenlikler bir ve beraberlik açısından önemli, milletimizin görmeyi arzu ettiği bir tablo. Arzu edilen de devletin ve milletin kaynaşmasıdır. Milletin ve devletin kaynaşması bu tür programlar da daha anlamlı hale geliyor. Gölbaşı da bugün bu görüntüyü ortaya koydu. Gölbaşı Ankara’nın önde gelen ilçesi ve başka ilçelerde olmayan özelliği var. Festivalde tanıtımı yapılan sevgi çiçeği, andezit taşı ve göller aynı zamanda kültürünü gelecek nesillere aktarabilmek açısından bulunmaz bir fırsat. Onun için bu şenlikler, maksadı iyi belirlenir, programı iyi düzenlenirse, bundan beklediğimiz fayda hasıl olur. Değilse bu tip faaliyetler kültürel yozlaşmaya da sebebiyet veriyor. Onun için bu işin öncelikle adından meseleye doğru bakmak lazım. Onun için ben 'şenlik' dedim, 'festival' dememek için de zorluyorum.

BAŞKA KÜLTÜRLERİN TAŞERONLUĞU YAPILMAMALI

Bir kültürel faaliyet yaparken, başka kültürlerin taşeronluğunu yapmamak lazım. Hele bazı yerlerde bizim kültürümüzle bağdaşmayan, inanç değerlerimizle bağdaşmayan ama programa, canlılık katmak, ilgi çekmek adına çok yanlış şeyler de yapılabiliyor. Mademki davet edildik, görevimiz doğruları söylemek. İnşallah gelecek şenlikleri de milletimizle beraber huzur içerisinde kutlarız. Bu hassasiyetleri göstermek gerekir. Şenlikte emeği geçenlere teşekkür ediyor, Gölbaşı’na hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

HEP BİRLİKTE FESTİVAL ALANINA YÜRÜDÜLER

Mevlana Parkı’nda ki programın ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek Gölbaşı’ndan ayrılırken, Başkan Odabaşı ve beraberindeki heyet Cemal Gürsel Caddesi’nden başlayarak Atatürk Sahil Parkı’na yürüdüler. Kenyalı akrobasi gurubunun gösterileri eşliğinde festival alanına yürüyen heyet, yürüyüş boyunca Gölbaşılı vatandaşları da selamlamayı ihmal etmediler. Yürüyüş boyunca Gölbaşı emniyeti ve Gölbaşı Zabıta ekipleri de gerekli önlemleri aldı. 

STANTLAR GEZİLDİ

Mevlana Parkı’ndan Atatürk Sahil Parkı’na yürüyen katılımcılar daha sonra, Atatürk Sahil Parkı’nda kurdele keserek festival açılışını gerçekleştirdi. Festival alanındaki stantlardan birçoğunun da boş olması dikkatlerden kaçmadı.

Birçok yöresel ürün ve el sanatlarının tanıtıldığı stantların gezilmesinin ardından program, konserlerle devam etti.

Ankara Oyun Havaları’nın güçlü sesi Yerel sanatçı Ömer Faruk Bostan oyun havaları ile Gölbaşılıları coştururken, Pop sanatçısı Taylan Ülger ise verdiği konserle katılımcılardan tam not aldı.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1935 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.