1. HABERLER

  2. Belediye balıklar için seferber oldu
Belediye balıklar için seferber oldu

Belediye balıklar için seferber oldu

Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Mogan ve Eymir gölüne birbirine bağlayan su kanalında balıkların kurtarılması için yoğun çalışma başlatıldı.

A+A-

Mogan gölünde su seviyesi kanal baraj seviyesinden aşağı düşmesi nedeniyle Eymir gölüne su akışı oldukça azalmaya başladı.  Gölbaşı Belediyesi’nin de kanal ıslah çalışmaları çerçevesinde kanal zeminine beton atılması için kanal suyu tamamen kesildi. Suyu kesilen kanalda balıklar ortada kaldı. Balıkların ölmemesi için Gölbaşı Belediyesi seferber oldu. Balıklar toplanıp tekrar Mogan gölüne atılarak kurtarıldı. 

Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Mogan ve Eymir gölüne birbirine bağlayan su kanalında balıkların kurtarılması için yoğun çalışma başlatıldı. Balıklar toplanarak Mogan gölüne atılırken bir taraftan da ekipler kanalın dibinde koku oluşturan çamur ve mırığı temizledi.  

Mogan ve Eymir Göllerini birbirine bağlayan kanalın su akışı mevsimsel nedenlerle azalması ve kanal ıslah çalışması kapsamında kanaldan akan su tamamen kesildi. Kanal suyunun kesilmesi nedeniyle kanal içinde kalan balıkları kurtarmak için Gölbaşı Belediyesi ekipleri adeta seferber oldu. Tüm imkanlarını seferber eden Gölbaşı Belediyesi,  balıkları toplayarak tekrar göle atılmasını sağlandı.

Bu haber toplam 1631 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.