1. HABERLER

  2. Benim dik bir duruşum var
Benim dik bir duruşum var

Benim dik bir duruşum var

CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal Gölbaşı'nda birçok siyasi isim hakkında açıklama yaptı

A+A-

CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal Gölbaşı'nda birçok siyasi isim hakkında açıklama yaptı. 'Ben dik bir siyasetçiyim' diyen Aksakal, hangi meclis üyesi ile fikirlerinin bağdaşmadığını ifade etti. Aksakal, uzun yıllar birlikte siyasi mücadele verdiği Bayram Duman için ne dedi? Mehmet Atak'ın Spor Kulübü ile yollarını ayırmasını nasıl değerlendirdi? İşte yanıtı: 

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Yusuf Aksakal, Mehmet Atak’la ile olan dostluğunu ve Atak’ın Gölbaşı Spor Kulübünden istifa etmesini Gölbaşı Son Gaste’ye değerlendirdi. “Gölbaşı siyasetinde herkesle dostluğum vardır” diyen Aksakal sözlerine şöyle devam etti:

“Siyaset zor iştir. Eşinden, işinden aşından fedakârlık yapman gerekir. Siyasetle uğraşan herkese ben saygı duyarım. Mehmet Atak da Gölbaşı siyasetine bir şeyler katan bir arkadaşımızdır. İyi niyetle bir şeyler yapmıştır, hatalarda yapmıştır. Onun siyasi muhasebesini benim tutmam doğru olmaz. Onun muhasebesini Gölbaşı kamuoyu tutar. Halk önümüzdeki seçimlerde bunun gereken dersini ya da ödülünü verir. Ama Mehmet Atak spor kulübünde güzel şeyler yaptı. Keşke görevine devam etseydi ama onun tercihidir. Ama şahsen Mehmet Atak’ın bir takım projeleri olduğunu ve bu projeleri gerçekleştirmesine müsaade edilmediği için Kulüpten istifa ettiğini düşünüyorum. Mehmet Atak’ın kulüpten istifası inşallah kulübü olumsuz etkilemez. Kurumsallaşmış bir kurumsa bu kurumun başarısının devam etmesi gerekir. Bunu sadece Mehmet Atak’a bağlarsak orada alın teri dökmüş kişilere de haksızlık etmiş oluruz” dedi.

DUMAN, KARDEŞİMDİR

Aksakal, uzun yıllar siyasette birlikte mücadele verdiği Bayram Duman ile ilgili de hala dostluklarını devam ettiğini dile getirerek, “Bayram Duman benim kardeşim. Siyaset farklı dostluk başka bir şeydir. Bayram Duman geçmişte olduğu gibi gelecekte de CHP’ne katkılar sunacaktır. Mevcut kadroya destek verecektir. Bayram Dumanla birlikte siyaset yapmaya devam edeceğiz. Genel seçimler haricinde de yan yana kol kola partimize destek vereceğiz.  Bayram Dumanla birlikte siyaset yapmaktan hep onur duymuşumdur yine onur duyarım. Bayram Duman da yaptığı açıklamalarda CHP’nin her türlü çalışmalarına destek vereceğini aktif siyasette de çok fazla yer almayacağını da hep söylüyor. CHP’nin de önümüzdeki aylarda ilçe kongreleri başlayacak. Kongrede herkes çıkar aday olur, Bayram Duman da olabilir, başkası da olabilir. Ama şuanda aday olma gibi bir durum yok. CHP’de şuan ki ilçe başkanı görevinin başındadır.  İlçe başkanımız bu işi gayet iyi yürütüyor. Tekrar aday olursa bir bütünlük içinde oturur konuşuruz. CHP burada kişisel hırs ve kavgalara yol verecek bir parti değildir. Önümüzde yerel seçimler var. Şuanda Gölbaşı’nda 2. partiyiz. Önümüzdeki seçimlerde birinci parti çıkmak ve belediye seçimlerini alması için bir engel görmüyorum. Yeter ki iyi bir kadro ve ekiple seçime gidelim. Parti içi kavgalardan uzak duracağız. Benim temel felsefem budur. Kamuoyunda CHP’nin içerisinde Bayram Duman ve Yusuf Aksakal eksenin oturtulmasını da doğru bulmuyorum. Aramızda bir rekabet ve kavga yoktur” dedi. 

Aksakal, son olarak Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hamit Mermer ile ilgili olarak da Son Gaste’nin sorularını yanıtladı. 2009 yerel seçimlerinde CHP’den Gölbaşı Belediye Başkanlığı için aday olmak isteyen Hamit Mermer’e o dönem ilçe başkanlığı görevini yürüten Aksakal’ın onay vermediği konusunda ki yorumlara Aksakal şöyle cevap verdi:

SİYASİ ÇİZGİLERİMİZ ÖRTÜŞMÜYOR

“Hamit Mermer ile uzun yıllar siyaset yaptım. Hamit Mermer CHP’den Belediye Başkanı adayı olmasına sıcak bakmadım. Çünkü benim siyasi çizgim ve vizyonum vardır. Hamit Mermer’in de kendisine göre bir çizgisi vardır. Siyasi çizgilerimiz birbiri ile örtüşmüyordu. Ben dik bir siyasetçiyim. Hamit Mermer’le de bu anlamda bağdaşmıyoruz. O yüzden de karşı geldim. Dün de bugün de. Hamit Mermer’in siyasi tavrı benim hoşuma gitmiyor. Ondan dolayı da karşı geldim. Mermer’in siyasetin dışındaki tavrına ve insanlığına da diyecek yoktur” dedi.  

Aksakal ile yaptığımız röportajın son bölümü yarın Son Gaste'de....

 

Aksakal'ın diğer haberleri ile ilgili yazıları okumak için resmin üzerine tıklayın....

aksakal1.20110722150212.jpg

aksakal2.jpg

 

Bu haber toplam 2720 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.