1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Boğazın Maradona'sı Arda
Boğazın Maradona'sı Arda

Boğazın Maradona'sı Arda

İspanyol basını, Galatasaray'dan Atletico Madrid'e transfer olan Arda'ya övgü yağdırmaya devam ediyor.

A+A-

İspanyol basını, Galatasaray'dan Atletico Madrid'e transfer olan milli futbolcu Arda Turan'la ilgili haberlere bugün çok daha geniş yer ayırırken, Türk futbolcu için, "Boğazın Maradona'sı, Türkiye'nin Beckham'ı" benzetmesinde bulundu. AS gazetesi, "Türkiye'nin Beckham'ı Arda Turan" başlığı altında verdiği haberinde, Arda'nın mükemmel bir futbolcu, Galatasaray için bir sembol ve stat dışında da beklentiler yaratan bir kişi olduğunu yazdı.

AYRILMA SEBEBİ ÖZEL HAYAT

Arda'nın, Türkiye'den ayrılmak istemesindeki sebeplerden birini, "Özel hayatında daha fazla mahremiyet istemesi" olarak gösteren AS, "Arda ve sevgilisi Sinem Kobal, Madrid'de birlikte yaşayacak ve daha rahat bir yaşam, yeni bir gelecek arayacak. Yeni bir hayat Arda'nın Atletico'da maksimum randıman vermesine yardımcı olacaktır. Artık Madrid Arda'dan sadece tek bir haber bekliyor, o da sahada yapacakları" ifadesini kullandı.

TUTKU PATLAMASI YARATTI

"Arda, kırmızı-beyazlılarda tutku patlaması yarattı" başlığını atan Marca gazetesi de teknik direktör Gregorio Manzano'dan kulüp spor direktörü Caminero ve eski futbolcular Simao ve Ujfalusi'ye kadar herkesin Arda'ya övgüler yağdırdığına dikkati çekti.

30 MİLYON EUROLUK BONSERVİS İDDİASI

Galatasaray'dan 12 milyon euro karşılığında alınan Türk futbolcunun 16 Ağustos'ta Atletico Madrid ile 4 yıllık sözleşme imzalayacağını hatırlatan İspanyol gazetesi, Atletico'nun yeni sözleşmede Arda'nın bonservis bedelini en az 30 milyon euro olarak belirleyeceğini ileri sürdü.

SON PASLARIN PATRONU

Marca, ayrıca, "Kaptan ve son pasların patronu" başlığıyla yaptığı yorumda, 24 yaşındaki Arda'nın, "Çok yönlü, teknik, toplara iyi vuran, doğal pozisyonu forvet arkası olsa da sol kanatta da oynamaktan zevk alan bir futbolcu" olduğunu vurguladı.

"BOĞAZIN MARADONA'SI"

El Mundo Deportivo gazetesi ise neredeyse Arda için özel bir ek yayımladı.

"Turan; Günümüzdeki en iyi Türk futbolcu bugün Madrid'e geliyor. Arda, yeteneği ve medyatikliğiyle Atletico'ya yeni bir sponsor getirebilir" diye yazan gazete, Türk futbolcuyu, "Boğazın Maradona'sı" olarak tanıttı.

İç sayfasındaki haberlerde Türk futbolcuyu, "Atletico için bir yıldız" diye sunan El Mundo Deportivo, Arda'nın sahadaki oyunuyla, Hagi ve Messi ile kıyaslandığını belirtti.

Gazete, Arda için, "Her iki ayağını da kullanabilen, sahada büyük bir vizyona sahip olan, takım arkadaşlarına olumlu elektrik veren, çok iyi şutlar çeken, gerek solda gerekse forvet arkasında oynayabilen bir futbolcu" ifadesini kullandı.

Atletico Madrid'e gelen ilk Türk futbolcu olma özelliğiyle de ön plana çıkartılan Arda'nın sahadaki bazı jestleriyle Arjantinli Kun Agüero'yu hatırlattığı da kaydedildi.

TÜRK FUTBOLCULARIN TERCİHİ AVRUPA

Son 10 yılda çok sayıda Türk futbolcu Avrupa deneyimini yaşadı.

Yurtdışına transferi gerçekleşen ilk Türk futbolcusu Vahap Özaltay'ın 1932 yılında Fransa'nın Racing Paris takımına transferinin ardından çok sayıda Türk futbolcu Avrupa takımlarında forma giyme hayali kurdu.

Türk futbolunun yetiştirdiği önemli isimlerden Hakan Şükür'ün 1995-1996 sezonunda Galatasaray'dan İtalya'nın Torino takımına transferi sonrasında ise birçok futbolcu hayallerine kavuştu. Özellikle son 10 yılda Türkiye'de Süper Lig'den birçok isim, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin formalarını giydi.

Hakan Şükür gibi Galatasaray'ın önemli futbolcularından Tugay Kerimoğlu, İskoçya'nın Glasgow Rangers ile ingiltere'nin Blackburn Rovers takımlarının formalarını terletti. Aynı dönemde Alpay Özalan İngiltere'nin yolunu tutarak Aston Villa'ya, Arif Erdem İspanya'nın Sevilla, Tayfun Korkut da yine İspanya'nın Real Sociedad takımlarına transfer oldu.

2001 yılında Galatasaray'dan Emre Belözoğlu ve Okan Buruk'un İnter, yine Galatasaray'dan Ümit Davala'nın Milan, Fatih Akyel'in de İspanya'nın Real Mallorca takımına transferleri gerçekleşti. Bu oyunculardan 1 yıl sonra Galatasaray'dan Hakan Ünsal İngiltere'nin Blackburn Rovers takımıyla sözleşme imzaladı.

Transferi ile gündeme gelen bir başka oyuncu da şuan Beşiktaş'ın kalesini koruyan Rüştü Reçber oldu. Milli kaleci 2003 sezonunda Fenerbahçe'den İspanya'nın devi Barcelona'ya gitti. Deneyimli kaleci kısa süreli yurtdışı macerasının ardından yine eski takımı Fenerbahçe'ye döndü.

Son 10 yılda, Nihat Kahveci İspanya'nın Real Sociead, Tuncay Şanlı İngiltere'nin Middlesbrough, Ümit Özat Almanya'nın FC Köln, Caner Erkin Rusya'nın CSKA Moskova, Ahmet Dursun Çin'in Tianjin Taida, İlhan Mansız Japonya'nın Vissel Kobe, Tolga Seyhan Ukrayna'nın Shakhkar Donetsk, Hasan Kabze Rusya'nın Rubin Kazan, Mehmet Topal İspanya'nın Valencia, Sinan Kaloğlu Almanya'nın VFL Bochum, İbrahim Kaş İspanya'nın Getafe takımlarına transfer olan futbolculardan bazılarıydı.

Bu arada Tümer Metin Yunanistan'ın Larissa, Deniz Kolgu ve Tunç Kip, Azerbaycan'ın Khazar Lankaran, Hakan Demir, Karabağ, Rahim Zafer ve Semavi Uzun Çin'in Changchun Yatai, Rahim Zafer Güney Kore'nin Daegu FC takımlarında Türkiye'yi temsil ettiler.

ARDA TURAN, GÖKDENİZ KARADENİZ VE FATİH TEKKE

İspanya'nın Atletico Madrid takımına 12 milyon Euro bonservis ücretiyle transferi gerçekleşen Arda Turan, Türkiye'den Avrupa'ya en yüksek bonservis ücretiyle transfer olan futbolcu unvanına sahip oldu. Bu alandaki rekor daha önce Trabzonspor'dan Rusya'nın Rubin Kazan takımına 8.7 milyon Euro'ya transfer olan Gökdeniz Karadeniz'deydi. Bu oyuncuyu da yine Trabzonspor'dan 7.5 milyon Euro'ya transfer olan Fatih Tekke izliyordu.

Bu haber toplam 1547 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.