1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bulvar ve caddelere sıkı denetim
Bulvar ve caddelere sıkı denetim

Bulvar ve caddelere sıkı denetim

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, başkentte işportacıların göz diktiği ana cadde ve bulvarlarda sıkı denetim yapıyor.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, başkentte işportacıların göz diktiği ana cadde ve bulvarlarda sıkı denetim yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, zabıta ekipleri ile birlikte ana arterleri ve bulvarları denetleyerek esnafa uyarılarda bulundu.

Ramazan ayı nedeniyle artış gösteren seyyar satıcı ve kaldırım işgaline karşı Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü önlemi aldıklarını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, ana cadde ve bulvarlarda seyyar satıcılara ve esnaf tarafından yapılan kaldırım işgaline izin vermediklerini söyledi.

Ana cadde ve bulvarlarda seyyar satıcılarla mücadele için özel ekip oluşturduklarını belirten Mehmet Ercan, “Seyyara ve kaldırım işgaline karşı 30 kişilik özel ekip oluşturduk. Özellikle, Tunalı Hilmi Caddesi, Atatürk Bulvarı, İzmir Caddesi, Kızılay ve Bahçelievler’de akşam saatlerinden gece geç saatlere kadar her gün denetim yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Yapılan denetimlerle başkentin ana arter ve bulvarlarında bulunan esnaf, yayaların geçişine engel olan çıkıntı yapmamaları konusunda uyarılırken, kaldırım üzerinde satış yapan seyyar satıcılar da engellenerek mallarına el konuldu.

 

- METRO İSTASYONUNDAKİ ESNAFA DENETİM-

 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, seyyar satıcılarla mücadele için özel olarak oluşturulan zabıta ekipleriyle Kızılay ve Metro İstasyonu içindeki iş yerlerini de denetledi.

Metro İstasyonu’nda bulunan esnafı çığırtkanlık yapmamaları ve dükkan önüne çıkıntı yaparak mal satmamaları konusunda uyaran Mehmet Ercan, “Metro İstasyonunda bulunan çarşı esnafının şikayeti üzerine de burada da seyyar satıcılara karşı denetimlerimiz aralıksız sürüyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, “Kurallara uymayan esnaf uyarılıp ceza yazıyoruz. Aynı suçu işlerlerse dükkanları mühürlenerek faaliyetten men ediliyor” dedi.

Metroda yapılan denetimler sonucu kusurlu görülen esnaflar uyarılırken, bazı dükkanlar da faaliyetten men edildi.

    Ramazan süresince denetimlerin devam edeceğini anlatan Mehmet Ercan, ana cadde ve bulvarlarda seyyar satıcı ve kaldırım işgalinin önlendiğini söyledi.

Metrodan sonra Tunalı Hilmi Caddesi ve Bahçelievler’de de denetim yapan zabıta ekiplerince, işyeri önüne çıkıntı yaparak mal satan esnaf uyarılarak, kaldırım üzerindeki çıkıntı pano ve tezgahlar kaldırıldı.

Bu haber toplam 1637 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.