1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. CHP Adayı Yakup Odabaşı tarım ve hayvancılıkta ne vaad ediyor?
CHP Adayı Yakup Odabaşı tarım ve hayvancılıkta ne vaad ediyor?

CHP Adayı Yakup Odabaşı tarım ve hayvancılıkta ne vaad ediyor?

CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı, tarım ve hayvancılığa verdiği önemi vurgulayarak, "Bu topraklarda çiftçilerimizin daha verimli üretim yapabilmesi için elimizden gelen desteği sağlayacağız." dedi.

A+A-

CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı, tarım ve hayvancılığa verdiği önemi vurgulayarak, "Tarıma büyük önem veriyoruz çünkü Gölbaşı'nın verimli toprakları, bölgenin tarımsal potansiyelini ortaya koyuyor. Bu topraklarda çiftçilerimizin daha verimli üretim yapabilmesi için elimizden gelen desteği sağlayacağız." dedi.

Odabaşı, çiftçilere yönelik yem bitkileri tohum desteği sağlanacağını, bu desteğin içinde macar fiğ ve yonca gibi yemeklik bitkilerin bulunacağını belirtti. Ayrıca, baklagil eleme ve paketleme tesisi kuracaklarını duyurdu. Bu tesisin çiftçilere daha verimli bir şekilde ürünlerini değerlendirme imkanı sağlayacağını ifade etti.

Aday, ücretsiz Ankara arısı dağıtacaklarını ve arı keki desteği vereceklerini söyledi. Avrupa Birliği finansmanı ile modern bir hayvancılık tesisi kuracaklarını açıklayan Odabaşı, bu tesiste biyogaz tesisi, kesimhane, et entegre tesis ve süt toplama merkezi gibi alanların bulunacağını ifade etti. Biyogaz tesisi sayesinde üretilen elektrik ve kompost gübrenin ücretsiz olarak dağıtılacağını belirtti.

Bu haber toplam 934 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.