1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. CHP YÖK'ün katsayı kararını Danıştay'a götürdü
CHP YÖK'ün katsayı kararını Danıştay'a götürdü

CHP YÖK'ün katsayı kararını Danıştay'a götürdü

CHP'li vekiller, YÖK'ün katsayı kararının iptali için Danıştay'a iptal başvurusunda bulundu..

A+A-

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter ile Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Danıştay’a ayrı ayrı yaptıkları başvuruda katsayı uygulamasının iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtı.

CHP ÜZERİNDEN SÜRECİ AŞMAYA ÇALIŞIYOR

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Atilla Kart, “Cumhurbaşkanının yine kendi sorumluluğunun gereğini yapmayarak, bir özgüven ve sorumluluk anlayışının içine girmeyerek, kendince CHP üzerinden bu süreci aşmaya çalıştığını görüyoruz. CHP, Anayasasal görevinin gereğini yapacaktır” dedi.

YÖK KALDIRMIŞTI

YÖK Genel Kurulu geçtiğimiz ay aldığı kararla, üniversiteye giriş sınavında yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan katsayı uygulamasının ''kaldırıldığını'' duyurmuştu.

CHP bu kararın iptali için Danıştay'a iptal başvurusunda bulundu.

KATSAYI 28 ŞUBAT ÜRÜNÜYDÜ

28 Şubat'ın ardından yapılan düzenlemelerden biri de 1999 yılında üniversite giriş sisteminde değişikliklerin yaşanması olmuştu. Bu değişiklik, ortaöğretim başarı puanının alan dışı tercihlerde 0.3'le çarpılması uygulamasını getiriyordu. Bu da meslek lisesi ve imam hatip lisesi çıkışlı adayların dört yıllık fakültelere girişlerini neredeyse imkansız hâle getirdi. Darbe için zemin hazırlayan "irtica tehdidi" tartışmalarının bir uzantısı olarak, imam hatip liselerinden mezun olanların ilahiyat fakültelerinden çok siyasal, hukuk gibi alanlara yönelip üniversiteye giriyor oldukları iddiası ortaya atıldı. Ardından bu iddialar, meslek liselerinin de işlevsizleştiği ve kan kaybettiği yönünde devam etti.

İSTANBUL BAROSU DANIŞTAY'A DAVA AÇMIŞTI

YÖK'ün 21 Temmuz 2009'da aldığı, üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararı Danıştay 8. Dairesi tarafından oy birliği ile durdurulmuştu. Sebebi,  İstanbul Barosu'nun, YÖK'ün bu kararının iptali için Danıştay'a dava açmasıydı.

CHP DANIŞTAY'A BAŞVURDU

Geçtiğimiz aralık ayında YÖK Genel Kurulu'nda alınan kararla, üniversiteye giriş sınavında yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan katsayı uygulamasının ''kaldırıldığı'' bildirildi. CHP bu kararın iptali için Danıştay'a iptal başvurusunda bulundu.

Bu haber toplam 1194 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.