1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. CHP'li Ergezer'den Denetim Raporu açıklaması
CHP'li Ergezer'den Denetim Raporu açıklaması

CHP'li Ergezer'den Denetim Raporu açıklaması

CHP'li Ergezer'den Denetim Raporu açıklaması

A+A-

Mayıs ayı belediye meclis toplantısına 2023 yılı denetim komisyonu raporu tartışması damgasını vurdu.

Meclis Başkanvekili Hürriyet Ergezer raporla ilgili konuşmak istemezken “ Ben o konulara girmek istemiyorum ama yazanlara da teşekkür etmek istiyorum. Helal süt emmiş kişilerin yazmış olduğu bir rapor.” Dedi.

Büyük Birlik Partisi meclis grubu geçtiğimiz toplantıda 2023 yılı Meclis tarafından oluşturulan Denetim Komisyonu’nun raporunun açıklanması istemişti. İkinci toplantıda BBP’li üyeler denetim komisyon raporunun açıklanması konusunun ne olduğunu sorarken, Meclis Başkanvekili Hürriyet Ergezer’in sözleri meclise damgasını vurdu.

O KONULARA GİRMEK İSTEMİYORUM

CHP’li  Ergezer “Ben o konulara girmek istemiyorum.” Derken Denetim Komisyonu raporunun geçtiğimiz dönemki Ak Partili ve MHP’li meclis üyeleri tarafından yazıldığını açıkladı.

RAPORU YAZANLARA HELAL SÜT EMMİŞLER

CHP’li Ergezer, o dönemki denetim komisyon üyelerinden övgüyle bahsederken ““ Ben o konulara girmek istemiyorum ama yazanlara da teşekkür etmek istiyorum. Helal süt emmiş kişilerin yazmış olduğu bir rapor.” Dedi.

Denetim raporunda yazılan ifadelerin siyaseten ağır laf olduğunu ifade ederken, meclis üyelerinin sonuç kısmını mutlaka okumaları gerektiğini söyledi.

Ergezer raporun basına açıklanmasının yasak olduğunu dile getirdi.

SON GASTE DİP NOT:

Belediye Meclis Başkanvekili Hürriyet Ergezer açıklamasında denetim komisyonu raporunun basına verilmesinin yasak olduğunu açıkladı. Oysaki Belediye Çalışma Yönetmeliğinin 5. Bölümü 20.maddesinde ise kanun şöyle diyor:

Denetim komisyonunun oluşumu

Madde 22 — İl ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000’in üzerindeki belediyelerde, her yılın Ocak ayı toplantısında meclis, üyeleri arasından gizli oyla üye sayısı üçten az, beşten çok olmamak üzere bir denetim komisyonu oluşturur.

Denetim komisyonu, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşur. Komisyona üye seçiminde ihtisas komisyonlarına üye seçimindeki usul ve esaslar uygulanır.

Denetim komisyonu kendi arasından bir başkan, bir başkan vekili seçer. Denetim komisyonu üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve katılanların salt çoğunluğu ile karar alır.

Denetim komisyonu, belediye binası içinde belediye başkanı tarafından belirlenen yerde çalışır ve çalışmalarında uzman kişi ve kuruluşlardan yararlanabileceği gibi kamu kuruluşları personelinden de yararlanabilir. Komisyon tarafından istenen bilgi ve belgelerin iade edilmek üzere verilmesi zorunludur.

Komisyon, çalışmasını kırk beş işgünü içinde tamamlar ve buna ilişkin raporunu, Mart ayının sonuna kadar meclis başkanlığına sunar. Başkan, Nisan ayı meclis toplantısında denetim raporunu okutmak suretiyle meclise bilgi verir.

Konusu suç teşkil eden hususlarla ilgili olarak meclis başkanlığı tarafından yetkili mercilere suç duyurusunda bulunulur.

HÜRRİYET ERGEZER'DEN AÇIKLAMA

Hürriyet Ergezer daha sonra gazetemize yaptığı açıklamada Nisan ayında meclis tarafından Belediye Başkanına soruşturma yetkisi verildiğini hatırlatırken, gerekirse soruşturma açılma yetkisinin Belediye Başkanı'nda olduğunu belirtti. Ergezer, denetim raporunun basına açıklanmasının  yasak olduğu sözleriyle ilgili de "Anlatmak istediğim raporun tamamen basına yasak olduğu değil, denetim komisyonu üyelerinin komisyon raporu tamamlanmadan önce basına bilgi verilmesinin yasak olduğu şeklindeydi." dedi.

Bu haber toplam 3369 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.