1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CHP'li Tarhan'dan Suriye tepkisi
CHP'li Tarhan'dan Suriye tepkisi

CHP'li Tarhan'dan Suriye tepkisi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye ziyaretini değerlendiren CHP'li Tarhan: Türkiye ABD'nin emir eri mi

A+A-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Şam'a ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Tarhan, dün bu konuyla ilgili bazı toplantıların yapıldığını kaydetti.

"İstenilen sert tedbirler nedir? Türkiye'nin Şam konusundaki yol haritası nedir? Bölge yeniden sorunlar yumağı haline mi getirilmek isteniyor? Türkiye komşusuyla bir sıcak çatışma içerisine mi çekilecek?" sorularının yanıtını beklediklerini belirten Tarhan, ABD Dışişleri Bakanının "Esad'a siz baskı yapın" demesini "çok manidar bulduklarını" söyledi.

POSTACIBAŞI MIDIR EMİR ERİ MİDİR

Tarhan, "Türkiye, ABD'nin Ortadoğu'daki bir maşası olma yolunda mıdır, Türkiye, ABD'nin mektup ve mesajlarını temize çekme aparatı mıdır, Türkiye, ABD'nin Ortadoğu'daki postacıbaşı mıdır, emir eri midir?" diye sordu.

SURİYE TÜRKİYE'NİN İÇ MESELESİ AÇIKLAMASI NE ANLAMA GELİYOR

Tarhan, "Suriye Türkiye'nin iç meselesi" olduğu söyleminin altının doldurulması gerektiğini, muhalefete bu konularla ilgili bilgi verilmesini istedi.

Ekonomideki bazı gelişmelerin yaşandığını dile getiren Tarhan, Başbakan Erdoğan'ın "kriz bu defa teğet bile geçmeyecek" dediğini hatırlattı. Tarhan, "Oysa bu bir teğet geçme değil tam ortasından ekonomi delinmiş gibi görünüyor. Tehlike sinyalleri çalarken hükümet ne tedbirler aldı bunu bilmiyoruz. Anlaşılan yeni dolaylı vergilere ve zamlara hazır olmalıyız" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tarhan, Balbay ve Haberal'ın serbest kalacağına dair umutlarının her zaman olduğunu söyledi. Tarhan, AK Parti ile CHP arasında imzalanan mutabakat metninin işlerlik kazanması için Meclisin açılmasının fırsat olacağını dile getirdi.

Bu haber toplam 1052 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.