1. HABERLER

  2. Duruay: Mogan için çevreciler harekete geçsin
Duruay: Mogan için çevreciler harekete geçsin

Duruay: Mogan için çevreciler harekete geçsin

Mogan Gölü’ndeki çevre kirliliğini gündeme gelmesinin ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, gölde incelemelerde bulundu.

A+A-

Mogan Gölü’ndeki çevre kirliliğini gündeme gelmesinin ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, gölde incelemelerde bulundu. Duruay geçtiğimiz aylarda gölün durumunu Başbakan Tayyip Erdoğan’a sözlü olarak ilettiğini, bir rapor hazırlayarak sunacaklarını söyledi.

Hürriyet Ankara'nın, Mogan Gölü’nde yapılması sırasında göldeki kirliliği “Dragon’a Kir Şoku” başlığıyla manşete taşımasının ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay göle giderek incelemelerde bulundu. Mogan’ın öldüğünü söyleyen Duruay, “Bende yetki olsa hemen temizlerim ama malesef yetki yok. Fakat göldeki durumun ciddiyetini ortaya koymak için bir rapor hazırlıyoruz. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göndereceğiz” dedi. Gölbaşılı olduğunu hatırlatan ve gölün eski halini de bildiğini belirten Duruay şunları söyledi:

DOĞRU ANLATAMADIK

“Mogan’da bu sene geçtiğimiz senelere göre daha fazla kirlenme ve yosunlanma var. Bu konuyu sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir etkinlikte sözlü olarak iletmiştim. Başbakanımız da konuyu Melih Başkanımıza havale etti. Ama sayın Başbakanımıza gölün bugünkü durumunu doğru anlatamadık. Bununla ilgili bürokrat arkadaşlarımla rapor hazırlıyoruz. Bu raporu Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göndereceğiz. Daha önce 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Erdal Eren döneminde göl ile ilgili iki kere çalıştay yapıldı. Yani dört dönem önce de gölün kirlenmeye başladığı ve birşeyler yapılmasıyla ilgili konular konuşuluyor. Şimdi de bunu konuşuyoruz. O zamandan bu zamana göl daha da kirlendi.

ÇEVRECİLER DE HAREKETE GEÇSİN

Ben 1963 doğumluyum. Gölün eski halini de biliyorum, gölde yüzdüğümüz günleri biliyoruz, kumsal vardı. Sahil kenarlarında temiz su kaynakları çıkardı. Bu kaynaklardan su içerdik. Gölümüzün seviyesi düştü, yosunlar her tarafı sardı. Bizi kahreden bir görüntü ortaya çıktı. Çevreci kardeşlerimiz ve derneklerimizin de bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz. Gölbaşı bizim herşeyimiz, gölümüzün temizlenmesi lazım, Ankaramıza yakışmayan bu görüntünün bir an önce ortadan kaldırılması lazım.”

 

Bu haber toplam 1955 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum