1. HABERLER

  2. Erdoğan Yıldırım, canlı yayında KAİ'yi anlattı
Erdoğan Yıldırım, canlı yayında KAİ'yi anlattı

Erdoğan Yıldırım, canlı yayında KAİ'yi anlattı

KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan YILDIRIM, bugün Âşık Paşa SUSANOĞLU’nun Türkmeneli TV de hazırlayıp sunduğu canlı olarak yayınlanan “Âşıkların Sazından” Programının konuğu oldu.

A+A-

KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan YILDIRIM, bugün Âşık Paşa SUSANOĞLU’nun Türkmeneli TV de hazırlayıp sunduğu canlı olarak yayınlanan “Âşıkların Sazından” Programının konuğu oldu.

Genel Başkan, bir taraftan günlük   hayatımızı sürdürürken diğer taraftan doğduğumuz, belli bir süre doyduğumuz, kültürünü aldığımız, baba ocağı olarak hasretini çektiğimiz memleketimiz ile ilgili gelişmeleri hemşehrilerimize aktarmak amacıyla Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu’nun kurulduğunu belirterek; “ İnsanların doğduğu ve doyduğu topraklar var. Hayat şartları nedeniyle bazıları mecburiyetten, bazıları eğitim nedeniyle, bazıları ticaret nedeniyle göç etmek zorunda kalmış. Bizde Selim’den Ankara’ya geldik. Ama doğduğumuz toprakları hiç unutmadık. Ankara’da çok sayıda Kars Ardahan Iğdır Vakıf ve Dernekleri var. Biz Kars Ardahan Iğdır’ı ilgilendiren bir konu olunca bir araya geliyor ve kenetleniyoruz. KAI Federasyon, Vakıf ve Derneklerine bu anlamda teşekkür ederim” dedi.

Programda geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Devlet Sanatçısı Âşık Şeref TAŞLIOVA da anıldı. Genel Başkan Erdoğan YILDIRIM bu konuda; “Şeref ağabey Devlet Sanatçısı olmanın ötesinde UNESCO tarafından korunmaya alınan çok değerli bir sanatçı ve baba dostuydu. Geçen yıl KAI Tanıtım Günleri’nin açılışını Âşık Şeref TAŞLIOVA yapmıştı. Siz onu bir ağabey, bir baba gibi gördünüz bizde öyle gördük” dedi.  Âşıkların desteklenmesi gerektiğine de değinen Genel Başkanımız, KAI Dernekler Federasyonu olarak Âşıkları saygı ve sevgiyle hep en üst düzeyde tutmaya ve Âşıklık Geleneğini sürdürmeye çalıştıklarını ifade etti.

16- 19 Ekim tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde ikincisi düzenlenecek KAI Tanıtım Günleri hazırlık çalışmaları hakkında bilgi veren Erdoğan YILDIRIM; “Geçen sene ilkini gerçekleştirdiğimiz KAI Tanıtım Günleri beklediğimizin çok üstünde ilgi gördü. Hafta sonu yaptığım Kars ziyaretinde Kars’ta herkesin heyecanla 2. KAI Tanıtım Günleri’ni beklediğini gördüm. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi bölgemizin özelliklerini, güzelliklerini, kültürünü, tarihini, yöresel lezzetlerini, turizmini, Âşıklarını, çok önemli manevi değeri olan Ebu-l Hasan Harakani’yi en iyi şekilde tanıtacağız. Bu yıl ayrıca Kaz Güzellik Yarışması yapılacak. Ben sizin aracılığınız ile sadece Kars Ardahan Iğdırlı hemşehrilerimizi değil bütün vatandaşlarımızı 2. KAI Tanıtım Günleri’ne davet ediyor, başta Sayın Valilerimiz olmak üzere, bölge Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Üniversite Rektörlerimize, İl Kültür ve Turizm Müdürlerimize, Basın Mensuplarına, KAI Federasyon, Vakıf ve Dernek Başkanlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programda Sarıkamış Şehitlerimizin 100. Yıl Anma Etkinliklerine de değinen KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan YILDIRIM, kendini vatana teslim eden gencecik çocukların Sarıkamış’ta destan yazdıklarını, onların Sarıkamış’ın değil Türkiye’nin Şehitleri olduğunu ifade etti. Ocak ayında Sarıkamış’ta Allah-u Ekber Dağlarında Sarıkamış Şehitleri’ni 100. Yıldönümlerinde dualarla, coşkuyla anacaklarını belirtti.

 

Bu haber toplam 2386 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.