1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Erdoğan'a el yazması Kur'an hediye edildi
Erdoğan'a el yazması Kur'an hediye edildi

Erdoğan'a el yazması Kur'an hediye edildi

Başbakan Erdoğan, hediye edilen Kur'an'ı öpüp alnına koydu..

A+A-

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaosmanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a, 'CHP'nin zulmünden saklanmış kitaplar' diyerek el yazması bir Kur'an-ı Kerim ve Mehmet Akif Ersoy'un Safahat adlı eserinin 1928 Osmanlıca baskısını hediye etti.

ÜÇ KEZ ÖPÜP ALNINA KOYARAK ALDI

Başbakan Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'i, üç kez öpüp alnına koyarak aldı.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada seçilme yaşını 25'e indirdiklerini, Türkiye genelinde çok sayıda gençlik merkezi açtıklarını, derslik sayısını hızla artırdıklarını söyledi.

ERDOĞAN: HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSMAYACAKSINIZ

Gençlerden demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmalarını isteyen Erdoğan, "Sizi kavgaya çekmek isteyenlere karşı sabır ve hoşgörüden taviz vermeyeceksiniz. Kibir, böbürlenme size musallat olmayacak; ancak zulüm karşısında eğilmeyecek, haksızlık karşısında susmayacaksınız." dedi.

Erdoğan, gençlere Mevlana, Yunus Emre, Mehmet Akif, Necip Fazıl gibi isimlerin eserlerini okumalarını tavsiye etti. Başbakan Erdoğan, "İçe kapanmayın, yabancı yazarları da okuyun." diye konuştu.

EL YAZMASI KUR'AN HEDİYE EDİLDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , konuşmasının ardından, Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaosmanoğlu'na bugüne kadar yaptığı hizmetlerden ötürü bir plaket verdi. Karaosmanoğlu da Başbakan Erdoğan'a, "Beslendiğiniz kaynakları bize örnek gösterdiniz. Biz de size Mehmet Akif'in, Safahat eserinin 1928'de basılan Osmanlıca baskısını hediye etmek istiyoruz. Bunlar 40'lı yıllarda CHP zulmünden saklanan kitaplar." diyerek Safahat'ın Osmanlıca baskısını hediye etti. Ardından, "CHP'nin zulmünden saklanmış el yazması Kur'an-ı Kerim takdim etmek istiyorum." diyerek bir de Kur'an-ı Kerim hediye etti. Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'i öpüp alnının üstüne koyarak aldı.

Bu haber toplam 1366 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.