1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Erdoğan'dan BDP'lilerin Eronat şartına ret
Erdoğan'dan BDP'lilerin Eronat şartına ret

Erdoğan'dan BDP'lilerin Eronat şartına ret

BDP'lilerin, Oya Eronat’la ilgili taleplerine Başbakan Erdoğan'dan ret.

A+A-

Kayıt için henüz Meclis'e gelmeyip Diyarbakır'da bekleyen bağımsızlar, bir yakını aracılığıyla Başbakan'la temas kurdu. Bağımsızlar, Dicle'nin milletvekilliğinin iptal edilmesi üzerine Meclis'e giren Oya Eronat'ın yarın yemin etmemesi durumunda Meclis'e geleceklerini Erdoğan'a iletti.

83'ÜNCÜ MADDEYE GÖNDERME

Başbakan bunu pazarlık konusu yapmayarak hemen reddetti. Bunun üzerine BDP'liler, Anayasa'nın dokunulmazlıkla ilgili 83'üncü maddesindeki tek cümlenin çıkarılmasını ve Terörle Mücadele Yasası'nın 7 ve 8'inci maddelerinin değiştirilmesini istedi.

BDP'liler, dokunulmazlıkta "Ağır cezayı gerektiren suçüstü hali ve seçimden önce soruşturulmasına başlanılmış olmak kaydıyla Anayasa'nın 14'üncü maddesindeki durumlar bu hükmün dışındadır" ifadesinin çıkarılmasını istedi. Bu durumda dokunulmazlık devlet bütünlüğü aleyhine suçları da kapsayacak.

BAŞBAKAN GARANTİSİNİ VERSİN

TMY'de ise Dicle'nin ceza almasına neden olan "örgüt propagandası" cezasının çıkarılması isteniyor. Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, "Hemen yapması da gerekmez, Sayın Başbakan bunun garantisini versin. Hiç olmazsa bu haksızlığın düzeltilme kapısının açık tutulduğuna dair bir umut ışığı yaksın" dedi.

Başbakan'ın "Sıfırdan yeni Anayasa" çağrısı ile Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in "Yemin metni de değişir" sözlerini ise BDP'liler "somut adım" olarak görmedi.

Bu haber toplam 1426 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.