1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ersan Şen'in Deniz Feneri tepkisi
Ersan Şen'in Deniz Feneri tepkisi

Ersan Şen'in Deniz Feneri tepkisi

Ulusalcı avukat: Deniz Feneri'nde yargılama ve tutuklama hukuka aykırı..

A+A-

Deniz Feneri e. V davasıyla bağlantılı tutuklananların avukatı Prof. Ersan Şen, aynı konuda iki ayrı yerde iki ayrı yargılama olamayacağını belirterek hukuka aykırı olduğunu söyledi.

KARAMAN'IN AVUKATINDAN TUTUKLULUK TEPKİSİ

Almanya'daki Deniz Feneri e. V. davasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ın avukatı Prof. Dr. Ersan Şen, soruşturmada dün gerçekleşen 5 gözaltının ardından, bu ay içinde savcının iddianamesini tamamlayarak davanın açılmasını beklediklerini söyledi. Sanıklarının 3 yıl boyunca suçsuzluklarını ispat için yargılanmayı beklediğini ifade eden Şen, şunları kaydetti: "Aynı konuda iki ayrı yerde, iki yargı olmaz. Bu soruşturmanın yürütülmesi, bir suçtan iki yargılama olmaz ilkesine aykırıdır. Aradan 3 yıl geçti, müvekkillerimizin kaçma, delil karartma gibi bir ihtimalleri yok. Savunma yapmak istiyorlar. 3 yılda dava açılması gerekirdi. Ağustos'ta savcının iddianamesindeki eksikleri tamamlayarak davanın açılmasını umuyoruz."

TUTUKLAMALARI AİHM'E GÖTÜRECEKLER

Bu ay davanın açılmaması halinde tutuklananların cezalandırılmış olacağına vurgu yapan Şen, tutuklama kararının şartları oluşmadan verildiğini söyledi. Şen, şöyle konuştu: "Karar somut gerekçelerle verilmedi. Kanundaki şartlar tekrarlandı ve bu kanunu tekrarlamak AİHM'de Türkiye'ye ceza aldıran bir uygulama. Zaten niye tutuklandılar. 3 yıl kaçmamışlar. Yargılanmak isteyen kendileri. Biz de bir an önce dava açılsın, süreç bitsin, yargılama başlasın suçsuz olduğumuz ortaya çıksın istiyoruz. Süreç devam eder, mahkemede tutuklama tedbiri kaldırılır o ayrı, ama tutuklamalarla ilgili onun haksız olduğuyla ilgili müvekkilimden yetki belgesi aldık; AHİM'e başvuracağız."

KARA PROPAGANDA

Kamuoyunda soruşturmaya ilişkin bir "kara propaganda"nın bazı basın yayın organlarınca bilinçli olarak yürütüldüğünü söyleyen, Şen, tutuklananlara karşı "suçlu" imajının yerleştirilmeye çalışıldığını, bunun da masumiyet karinesine taban tabana aykırı olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 5615 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.