1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Et Üreticilerinden Başkan Adaylarına açık çağrı: Yapılmasını bekliyoruz
Et Üreticilerinden Başkan Adaylarına açık çağrı: Yapılmasını bekliyoruz

Et Üreticilerinden Başkan Adaylarına açık çağrı: Yapılmasını bekliyoruz

Gölbaşı Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cuma Kaya, Siyasi Parti Belediye Başkan Adaylarından Hayvancılık Alanındaki Beklentilerini Açıkladı

A+A-

Gölbaşı Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cuma Kaya, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Gölbaşı'nda hayvan kesim mezbahanesi bulunmaması ve canlı hayvan pazarının eksikliği konusunda önemli taleplerde bulundu. Kaya, bu durumun Gölbaşı'ndaki hayvancılık faaliyetlerini olumsuz etkilediğini belirtti.

İlçede hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin, hayvan kesimi için ortalama 80 km mesafe uzaklıktaki Çubuk, Kazan, Temelli, Yenikent ve Polatlı gibi ilçelere gitmek zorunda kaldığını ifade eden Kaya, bu durumun artan lojistik fiyatlarıyla birlikte üreticilere mali açıdan zarar verdiğini vurguladı. Bu nedenle, Gölbaşı'nda bir hayvan kesimhane ve canlı hayvan pazarının kurulmasının zaruri bir ihtiyaç haline geldiğini dile getirdi.

Kaya, ayrıca ilçenin geçiş güzergahı üzerinde bulunan Bala, Haymana, Kulu gibi yerlerde hayvancılığın yoğun olduğunu ve bu bölgelerdeki üreticilere de katkı sağlayacak bir hayvan pazarı ve kesimhanenin önemli olduğunu belirtti.

Öte yandan, Kaya, Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Gökhan Koçak'ın hayvancılıkla ilgili projelerini açıklamadan önce kendileriyle istişarede bulunduğunu ve Koçak'ın Gölbaşı'nda mezbahane ve canlı hayvan pazarı yapımını projeleri arasına aldığını açıkladı. Bu adımın üreticiler için önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Kaya, diğer belediye başkanı adaylarından da aynı ilgi ve özeni göstermelerini beklediklerini dile getirdi.

Son olarak, BBP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Gökhan Koçak'a teşekkür eden Cuma Kaya, hayvancılık projeleri arasından mezbahane ve canlı hayvan pazarı projesini desteklediklerini belirtti.

Bu haber toplam 1320 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.