
Fransız işadamı: Fransız bayrağıyla tepkinizi verin
Fransa'daki soykırım yasa tasarısını eleştiren Fransız işadamı Nekkaz'dan Türklere çağrı.
Fransa'da Ermeni soykırımını inkar yasası karşısında oluşturduğu 1 milyon euroluk fonla mağdurların cezasını ödeyeceğini söyleyen Fransız iş adamı Nekkaz'dan Türklere çağrı: "Türk değil Fransız bayrağıyla tepkinizi verin. Yoksa oylar yasadan yana geçecek"
SARKOZY'NİN RAKİBİ OLACAK
Fransa'da parlamentoyla Ermeni iddialarına ilişkin mecliste kabul edilen yasa teklifinin 23 Ocak'ta hükümet tarafından senato gündemine alınacağını duyurulmasının ardından Cezayir kökenli bir Fransız vatandaşının tepkisi gündeme oturdu. 40 yaşındaki Fransız işadamı ve siyasi aktivist Raşid Nekkaz kurucusu olduğu 'Anayasama Dokunma Derneği' çatısı altında 1 milyon euro'luk bir fon oluşturarak Ermeni soykırımı yasasını inkar edenlerin cezalarını bu parayla ödeyeceğini söyledi. Nekkaz daha önce de Fransa'daki Burka yasağına karşı oluşturduğu fon ve 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile 2008 Belediye seçimlerindeki adaylığıyla da ön plana çıkmıştı. Sorbonne Üniversitesi Felsefe bölümü mezunu olan Nekkaz önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nicolas Sarkozy'nin rakibi olacak. MAZLUMDER'in konuğu olarak Türkiye'ye gelen Nekkaz açıklamalarda bulundu.
İşte Nekkaz'ın tepkisinin nedenleri ve yasa Fransız Senatosuna geldiğinde yapacakları:
ERMENİLER BİLE DESTEK VERDİ
"Benim bu girişimdeki amacım temel hak ve özgürlükler ile kişisel haklara karşı engel konulmasına karşı tepkimi ortaya koymaktır. Bu doğrultuda yasa Senato'dan geçerse 'Ermeni soykırımı olmamıştır' diyen ilk kişi olmaya ve 1 yıl cezaevinde kalmaya razıyım. İddia ne olursa olsun Türk halkının böyle bir iddia karşısında sorumluluğu yoktur. Ben bu tepkimle Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy döneminin ilk insan hakları tutuklusu olmak ve Fransa'nın artık insan hakları ülkesi olmadığını göstermek istiyorum. Fransa'da maalesef Nicolas Sarkozy'den bu yana konu İslam olduğu anda kamuoyunda hızlı bir negatif görüş oluşuyor ve Sarkozy'de özellikle Müslümanları hedef alan yasa tasarıları hazırlıyor. Sarkozy'den Benim gerek Burka yasağında gerekse de Ermeni soykırımını inkar yasağında bu tepkiye verdiğim cevap elimdeki çek oldu. Burka yasağına karşı dururken ciddi tepkiler almıştım ancak şaşırtıcı biçimde soykırım inkar yasasına ilişkin olarak son derece olumlu tepkiler aldım. Fransa'daki birçok Ermeni kökenli vatandaş da bana ulaşarak Sarkozy'nin kendilerin kullanarak oy sağmala çabasına karşı olduklarını söylediler. Bu girişimimle siyasi kariyerimi tehlikeye attığımı söyleyenlere temel hak ve hürriyetlerin savunulmasının kariyerimden daha önemli olduğunu söylüyorum."
"TÜRKLER FRANSIZ BAYRAĞIYLA TEPKİ VERSİN"
"5 bin Türk'ün Fransız meclisine ellerinde Türk bayraklarıyla gelmesi Fransız kamuoyu ve siyasetçilerinde Türklerin Fransa'ya bağlılıklarını tartışır hale getirdi. Bence yasa Senatoya geldiğinde Türkler ellerinde Fransız bayraklarıyla gelmeli ve o zamana kadar Fransız sitelerine karşı hacker faaliyetleri de yürütmemeli. Fransız meclisinde şu anda sosyalistler etkili ve eski sağcılara oranla yasayı oylama olasılıkları daha yüksek. Ben ellerimde kelepçe ve çekimle 23 Ocak'ta senatonun önünde olacağım ve fikir özgürlüğünün Sarkozy yasalarından daha önemli olduğunu göstereceğim. Fransa'da artık 19.yüzyılın hasta adamı olan bir Türkiye değil, karşılarında güçlü bir Türkiye olduğunu anlamalı ve bu ülkeye saygı göstermeli."
"TÜRKİYE DE FRANSA'YI YARGILASIN"
Cezayir kökenli işadamı, Cezayir Başbakanı Uyahya'nın sözlerine de şöyle tepki gösterdi: "Ne Fransız parlamentosunun ne de Fransız Cumhurbaşkanı'nın soykırım inkar yasası ileri sürme hakkı olamaz. Bir devletin böyle bir karar almak ve düşünce özgürlüğüne engel koymak gibi bir görevi olamaz. 5 milyon Cezayirli Fransa sömürgesi altında tehcirde hayatını kaybetti. Bu konuda da o halde girişim başlatılmalıdır. Bu karar karşısında Türkiye'nin de Fransızların Cezayir'de uyguladıkları soykırıma ilişkin olarak aynı yönde bir karar alıp yargılaması gerekir. Başbakan Erdoğan, Cezayir ihtilalinin başlangıç yılı olan 1954 doğumlu ki bence böyle bir girişim bu anlamda da çok manidar olur.
Cezayir Başbakanı Ahmed Uyahya'nın sözleri ülkenin şizofrenik yapısını gösteriyor. Cezayir'de insanların kalbi soykırımın yargılanmasını ve Türkiye'yi destekliyor ancak halen Fransa'yla ilişkilerini bozmak istemediği için akıllar bu isteğe gem vuruyor. Fransa'da halen 2 milyon Cezayir asıllı vatandaş olduğu unutulmamalı."
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.