1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Futbol Fenerbahçe'de ya iki sezon giderse
Futbol Fenerbahçe'de ya iki sezon giderse

Futbol Fenerbahçe'de ya iki sezon giderse

TFF’nin kararıyla rahat nefes alan F.Bahçe camiasını şimdi ‘başka bir endişe’ sardı.

A+A-

Şike soruşturmasından şu ana kadar en büyük yarayı alan F.Bahçe, mutlulukla endişeyi bir arada yaşıyor. Başkan Aziz Yıldırım, asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve yönetici İlhan Ekşioğlu'nun mahkeme tarafından tutuklu yargılanmak üzere Metris Cezaevi'ne gönderilmesinin ardından büyük bir şoka giren sarı-lacivertliler, önceki gün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklamasıyla rahat bir nefes aldı.

Fikstür aynen geçerlidir. F.Bahçe ve Beşiktaş, 31 Temmuz'da Süper Kupa'yı oynayacak, F.Bahçe Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak ve Spor Toto Süper Lig normal tarihi 5 Ağustos'ta başlayacak" sözleri küme düşme bekleyen taraftarları fazlasıyla sevindirmişti.

Fakat verilen bu karar uzun vadede değerlendirildiğinde, camianın tedirginliği o zaman su üstüne çıkıyor. Çünkü Aydınlar, açıklamasında; "İddianame'ye göre karar verilecek" ifadesini kullanarak davanın sonuçlanmasını beklemeyeceklerini söyledi.

Bu da bir anlamda iddianamenin F.Bahçe'nin kaderini çizeceğini gösteriyor. Hiçbir yöneticinin bu işte olmadığını düşünen ve yargı sürecinin sonunda bunun ortaya çıkacağına inanan camia, iddianamede yer alacak maddeler sonrası devre arasında küme düşmenin kulübü önlenemez bir çöküşe götüreceğini düşünüyor.

En erken 3-4 ay içinde hazırlanacak olan iddianame sonrası sürecin nasıl işleyeceğini ve ligin sonuna kadar kararın çıkmasından endişe eden bir kısım, Süper Lig devam ederken küme düşürülme kararı verilmesi halinde, bu sezonla birlikte diğer yılın da çöpe gideceği endişesi taşıyor.

Çünkü TFF, devre arasında kararını açıklar ve iddianameye göre F.Bahçe'yi küme düşürürse sarı-lacivertliler, hem ligin ikinci yarısını boş geçirecek hem de 2012-13 sezonunu da Bank Asya'da geçirecek. Şimdi tüm camia, bu sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyor..

Bu haber toplam 1339 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.