1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gökhan Koçak: “Gölbaşı’nı Teknolojik Üretimde Öne Çıkaracağız”
Gökhan Koçak: “Gölbaşı’nı Teknolojik Üretimde Öne Çıkaracağız”

Gökhan Koçak: “Gölbaşı’nı Teknolojik Üretimde Öne Çıkaracağız”

Bbp Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Gökhan Koçak: “Gölbaşı’nı Teknolojik Üretimde Öne Çıkaracağız” Dedi

A+A-

Büyük Birlik Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Gökhan KOÇAK yaptığı açıklamada şöyle dedi:

 

“31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel yönetimler seçimlerinde Gölbaşı Belediye Başkanlığı’na aday oldum.

 

Doğduğum, büyüdüğüm ve Allah ömür verdikçe de yaşamak isteyeceğim ilçemize hizmet edebilmek benim için büyük bir onur olacaktır.

 

Allah’ın izni Gölbaşılı hemşerilerimizin oyları ile göreve geldiğimizde kapsayıcı bir yönetim anlayışı ve  “halka hizmet hakka hizmettir” düsturu ile hareket edeceğiz. Belediyemizi işinin ehli liyakatli kadrolarla yöneteceğiz.

 

Seçim çalışmalarında yapılan toplantılardaki söylemlerimiz, insanlarımızla kurduğumuz gönül bağı ve sıcak ilişki yönetim felsefemizin temelini oluşturmaktadır.

 

Bu göreve talip olmamdaki en önemli çıkış noktası Gölbaşı Belediyesi’nin bizim yönetim felsefemiz, iş ahlakımız, vizyonumuz ve de yönetim ekibimizle yönetildiği takdirde Gölbaşımızın daha yaşanabilir, üretim ve istihdamda marka bir şehir, eğitim alanında önemli başarılara imza atan bir şehir, tebessüm eden insanların yaşadığı sakin bir şehir, alt yapı ve üst yapısıyla daha modern bir şehir haline gelebileceğine olan inancımızdır.

 

Gölbaşı için sosyal, kültürel ve iktisadi yönden çok boyutlu projeler hazırladık. Bu projelerden bizi en çok heyecanlandıranlar, Gölbaşı’nı teknolojik üretim merkezi haline getirilirken hem teknolojik iş gücü istihdamını hem de gençlerin teknolojik üretime yönlendirilmesini sağlayacak olan teknoloji içerikli projelerdir. Bu projeler hayata geçtiğinde Gölbaşı’nda teknolojik alanda bir zihniyet değişimine girilmiş olacaktır.” diyerek projelerini sırasıyla açıkladı.

 

TEKNOLOJİK İSTİHADAMA YÖNELİK PROJELER

Nitelikli İstihdamın Önü Açılacak

Gölbaşı'nda savunma sistemleri alanında üretim yapan ASELSEN ve FNSS gibi büyük firmalara yan teknolojik malzeme temini yapan işletmelerin Gölbaşı'nda fabrika açması için çalışmalar yürütülecektir. Bu fabrikaların Gölbaşı’nda açılması için belediye tarafından fabrika açacak işletmelere her türlü destek sonuna kadar sunularak buradaki teknolojik üretime katkı verecek nitelikte iş gücünün ilçe nüfusumuz arasından sağlanması için kontenjan ayrılması noktasında çalışmalar yapılacaktır. Böylece Gölbaşı’nda mevcut olan nitelikli iş gücünün istihdam edilmesi sağlanacak ve tüm bu hedeflere ulaşıldığında,   Gölbaşı’nda teknolojik alanda üretim yapan işletme sayısının hızla artmasıyla ilçemiz teknolojik üretimde öne çıkmış olacaktır.

 

TEGÜM (TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE ÜRETİM MERKEZİ) PROJESİ

Teknolojik Üretime Ağırlık Verilecek

Üniversiteler ve teknoloji alanında faaliyet gösteren firmalar ve Sivil Toplum Kuruluşları işbirliğiyle, gençleri teknoloji üretimine sevk edecek Teknoloji Üretim ve Geliştirme Merkezi kurulacaktır. İlçemizde oturan ve teknoloji alanında üniversitelerde eğitim alan ya da mezun olmuş nitelikli gençlerin bu merkezle işbirliği içinde olması, teknolojik projelere yönlendirilmesi ve bu alanda yapacakları çalışmaların desteklenmesi hedeflenmektedir. Buna paralel olarak Gölbaşı'ndaki ortaokullarda fiziki alt yapısı uygun olan okullara teknolojik donanım desteği verilecek Bilim Atölyeleri kurulacaktır.

 

 

TEKNOLJİK ZİHNİYETİN GELİŞTİRİLMESİ YÖNELİK PROJELER

Gelişim Atölyeleri açılacak

Okul çağındaki çocuklarımızın okuldan arta kalan zamanları ile hafta sonlarını verimli bir şekilde değerlendirebilecekleri, ilgi alanlarını yeteneğe dönüştürecekleri, keyifli vakit geçirecekleri güvenli ve eğlenceli yetenek atölyeleri kuracağız. Bu atölyeler, her mahallede bulunan kültür merkezlerimiz başta olmak üzere, okullar ya da kamuya ait uygun mekânlar kullanılarak farklı alanlarda açılacak kursların yanında özelikle yazılım ve yapay zekâ gibi alanlarda atölyelerin açılarak çocukların ve gençlerin teknolojik alanlara yönlendirilmesi sağlanacaktır.

 

AZİZ SANCAR BİLİM EVİ AÇILACAK

Çocuklara ve Gençlere Bilimsel Zihniyet aşılanacak

 Çocuklarımıza ve gençlerimize bilimi ve bilimsel araştırmaları sevdirecek, onlarda merak duygusu uyandıracak, var olan yetenek ve ilgi alanlarının farkına varabilmelerini sağlayacak bir bilim sanat merkezi kurulacaktır. Kurulacak bu merkez, içinde barındırdığı yenilikler ve teknolojik araç gereçlerle model alınacak bir merkez kimliğinde inşa edilecektir.

 

Büyük Birlik Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Sayın Gökhan Koçak sözlerini “Sonuç olarak yukarıda ifade edilen teknolojik alandaki projeleri hayata geçirmekteki amacımız, Gölbaşı’nda hem teknolojik zihniyeti geliştirmek hem de bunu yaparken yetişen bu nitelikli işgücünü Gölbaşı’na çekilen teknolojik üretim yapan firmalarda istihdam edebilmektir” diyerek tamamladı.  

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1545 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.