1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gökhan Koçak hayvancılık projelerini açıkladı
Gökhan Koçak hayvancılık projelerini açıkladı

Gökhan Koçak hayvancılık projelerini açıkladı

Büyük Birlik Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Sayın Gökhan KOÇAK, hayvancılığa yönelik projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

A+A-

Büyük Birlik Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Gökhan KOCAK, besi çiftliğine yaptığı gezi esnasında "Gölbaşımızı hayvancılığın Merkez haline getireceğiz. Üreticilerimize desteklerimizin yanlarında olduğunu buradan ifade ediyorum. Bereketli kazançlar diliyorum" dedi.  

*GÖLBAŞI ORGANİZE HAYVANCILIK BÖLGESİ KURULACAK*

BBP Belediye Başkan Adayı Gökhan KOÇAK, "üreticilerimizin birarada bulunduğu, devlet destekli modern tesislerin inşa edildiği, bununla birlikte içerisinde çevre dostu enerji üretim merkezlerinin de bulunduğu Gölbaşı Organize Hayvancılık Bölgesini inşallah ilçemize kazandıracağız Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

*GÖLBAŞI'NDA HAYVANCILIK TEŞVİK EDİLECEK*

BBP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Gökhan KOÇAK, Gölbaşı'nda hayvancılığın önemli bir sektör olduğunu belirterek "İlçemizde bulunan 54 mahallenin 6'sı merkezi konumda olup 48 mahalle kırsal alan hüviyetindedir.
Kırsal mahallelerin en büyük geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. 2023 verilerine göre büyükbaş ve
Küçükbaş işletme sayısı 1500 civarındadır. Mevcut  hayvan varlığımızın 28600'ü büyükbaş,150000'i küçükbaş olmak üzere toplam 178600 baştır. İlçemizde ayrıca 15 adet kanatlı işletmesi ve 41 adet de arı işletmesi mevcuttur. Bizim hedefimiz, hayvancılığı geliştirmek konusunda imkanlarımızı sonuna kadar kullanmaktır." dedi. 


*KESİMHANE AÇILACAK VE HAYVAN PAZARI KURULACAK * 

BBP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Gökhan KOÇAK, kesimhane ve hayvan pazarı projesinde şunları vurguladı: "İlçemiz hayvancılığının en büyük problemi kesimhane ve hayvan pazarıdır. 
 İlçemizde 1965 yılında kurulan ve İlçe Belediyemizin ilk tasarrufu olan mezbahanenin 2000’li yıllarda faaliyetine son verilmiştir. Hayvancılık alanında faaliyet gösteren çiftçilerimiz, hayvan kesimi için ilçemizden ortalama 80 km mesafedeki Çubuk, Kazan, Temelli, Yenikent ve Polatlı'da bulunan mezbahanelere gitmek mecburiyetinde bırakılmıştır. Günümüzde artan lojistik maliyeti, üreticimize mali acıdan büyük bir yük getirmiştir. Dolayısıyla kesimhane ve hayvan pazarı, ilçe üreticilerimiz için zaruri bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bununla birlikte ilimizde tarım ve hayvancılık faaliyetinin yoğun olduğu Bala, Haymana ve Kulu ilçemiz geçiş güzergahı üzerinde bulunduğundan, İlçemizde kurulacak hayvan pazarı ve kesimhane, beldemiz ve komşu ilçe üreticilerine önemli bir katkı sağlayacaktır."

*GÖLBAŞI HAYVANCILIK SEKTÖRÜNDE MARKALAŞACAK*

Sayın Gökhan Koçak hayvancılığın markalaşması konusunda da şunları belirtti: "Gölbaşı Organize Hayvancılık Bölgesi, hayata geçirilecek kesimhane ve hayvan pazarı projeleriyle üreticilerimize kendi patentli ürünlerini tanıtma ve pazarlama imkanı sağlanacaktır. Amacımız, Gölbaşı'nın hayvancılık sektöründe markalaşma sürecine destek vermektir. Tüm bu projeler, et tedariği hususunda ilçemiz  kasaplarına önemli bir katkı sağlayacaktır."

Bu haber toplam 995 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.