1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı Belediyesi'nden işçilere rekor zam!
Gölbaşı Belediyesi'nden işçilere rekor zam!

Gölbaşı Belediyesi'nden işçilere rekor zam!

Gölbaşı Belediyesi’nde çalışan 800 şirket çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı

A+A-

Gölbaşı Belediyesi’nde çalışan 800 şirket çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Gölbaşı Belediyesi’nde en düşük kademe olan birinci grupta çalışan bir işçi yevmiye, bir çocuk yardımı, yakacak yardımı, yemek parası ve yol parası ile en düşük net olarak 12 bin 500 TL maaş alacak.

Gölbaşı Belediyesi'nde örgütlü olan HAK-İŞ Sendikası, Gölbaşı Belediyesi ve Bellas firmasında çalışan 800 şirket işçinin sabırsızlıkla beklediği sözleşmede anlaşma sağlandı. Anlaşılan sözleşmede işçinin yevmiye ücretlerine yüzde 100 oranında zam yapıldı.

Başkan Şimşek'in zam müjdesi sonrası Gölbaşı Belediyesi'nde çalışan bir işçi, hükümetin açıkladığı Türkiye'de aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 lirayı da geçmiş oldu. 

Anlaşmanın ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek bir açıklama yaparak “Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel olarak, belediyemizin imkânları doğrultusunda, mübarek Ramazan ayında çalışma arkadaşlarımızın maaşlarına geçen yıla oranla yüzde 100 zam yaptık.  Belediyemizin imkânları doğrultusunda çalışan arkadaşlarımızı asla mağdur etmedik. 2023 yılında yemek, yakıt ve diğer sosyal haklar dahil, ikramiyeler hariç en düşük ücret 12 bin 500 TL olmuştur.  Ramazan’ın bolluğu ve bereketi gibi çalışma arkadaşlarımızın maaşları da bolluk ve bereket getirsin. Allah hayırlı uğurlu etsin. Biz kocaman bir aileyiz.” İfadelerini kullandı.

Bu haber toplam 7147 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum